Пиріг з капусти і грибів

Пиріг з капусти і грибів

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Час приготування: 90 min

Інгредієнти для приготування: Пиріг з капусти і грибів

  • борошно - 800 г,
  • вершкове масло - 100 г,
  • кефір - 0,5 л,
  • яйця - 2 шт.,
  • цукор, сіль і сода - по 1 ч. ложці,
  • капуста - 1 невеликий качан,
  • морква (велика) - 1 шт.,
  • лісові гриби (відварені - 400 г,
  • томатна паста - 4 ст. ложки,
  • хмелі-сунелі і сіль за смаком.

Як приготувати Пиріг з капусти і грибів

  1. Змішайте 1 яйце, кефір, сіль, цукор і соду, влийте розтоплене вершкове масло. Поступово додайте просіяне борошно. Замісити тісто, сформуйте кулю, обмажте олією і поставте в холодильник.
  2. Тонко нашаткуйте капусту, моркву натріть на крупній тертці. Складіть овочі в сотейник, влийте трохи води і тушкуйте 20 хвилин. Додайте пасту, перемішайте. Гриби поріжте і додайте до овочів, тушкуйте до готовності капусти. Посоліть і додайте хмелі-сунелі.
  3. Тісто розділіть на 2 рівні частини. Одну частину розкатайте на деко, застеленому папером для випічки. Викладіть начинку. Другою розкатаною частиною тіста накрийте начинку, ретельно защипніть. Шпажкою або вилкою зробіть кілька дірок, змастіть збитим яйцем.
  4. Випікайте при 180 °С протягом години.

Пиріг з капустою та грибами подавайте з бульйоном.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Відповіді до Пиріг з капусти і грибів

  1. таке тісто так само підходить для смажених пиріжків, тільки борошна потрібно трохи менше. начинка може бути різноманітна – від картоплі до м’яса. якщо тісто трохи підсолодити, то можна використовувати солодку начинку. моя родина любить такий пиріг з яблуками і домашнім сиром. ще великий плюс цього тіста – його можна заморозити.

  2. Саме такий пиріг робила моя бабуся, просто смакота, особливо для любителів тушкованої капусти та грибів. Я декілька разів робила щось схоже але додовала ще картоплю, сподобалося на силіконовій формі, здалося що випікаєтся швидше, а зверху я мажу тільки жовтком для додання рум’янцю. Цей пиріг дуже ситний – мій чоловік його полюбляє!

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал