Пиріг з копченим м’ясом і броколі

Пиріг з копченим м’ясом і броколі

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 60 min

Інгредієнти для приготування: Пиріг з копченим м’ясом і броколі

  • борошно: 150 г.
  • вершкове масло: 75 г.
  • сіль: 1/2 ч. ложки
  • холодна вода : 5 ст. ложок
  • Для начинки
  • копчене м'ясо : 100 г.
  • броколі: 150-200 г.
  • твердий сир: 70 г
  • яйця: 2 шт.
  • вершки: 150 мл.
  • орегано: 1/2 ч. ложки
  • базилік: 1/2 ч. ложки
  • сіль, перець за смаком

Як приготувати Пиріг з копченим м’ясом і броколі

Готуємо так:

  1. Вершкове масло охолодити в морозилці. Борошно змішати з сіллю і просіяти. Масло порізати кубиками і рубати ножем разом з мукою, доки вони не з’єднаються в крихту. По ложці додати в борошно холодну воду і якомога швидше замісити тісто. Загорнути його в харчову плівку і витримати дві години в холодильнику.
  2. Броколі розібрати на суцвіття і протягом кількох хвилин варити в підсоленій воді. Відкинути на дуршлак і обсушити. Копчене м’ясо нарізати смужками. Сир натерти на великій тертці.
  3. Два білки і один жовток збити з вершками, додати половину тертого сиру, орегано, базилік, посолити і поперчити за смаком.
  4. Вийняти тісто з холодильника і швидко й акуратно розкачати, намагаючись робити це не надто сильно. Викласти тісто в форму для випічки (змащувати форму нічим не потрібно), сформувати бортики і покласти форму з тістом ще на пів години.
  5. Тісто наколоти виделкою і покласти в духовку, розігріту до 200 С на 10-12 хвилин. Жовток збити. Тісто вийняти з духовки і змастити його частиною жовтка, а решту жовтка домішати до вершкової заливки. Поставити тісто у духовку ще на дві хвилини, після чого вийняти, викласти на нього броколі та копчене м’ясо, якщо потрібно посолити і поперчити, залити вершково-яєчною заливкою і запікати 20-25 хвилин. Опісля притрусити пиріг рештою тертого сиру і витримати в духовці, поки сир зарум’яниться.

* Крихта для тіста не повинна бути однорідною чи дуже дрібною. Щоб тісто вийшло слойоним, крихта має бути середнього розміру.

* Якщо тісто під час розкачування рватиметься, це не страшно – зробіть “латки” зі шматочків.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал