Інгредієнти для приготування: Пиріжки «Рум’яні поросятка»
- сухі дріжджі - 2 ч. ложки,
- молоко - 1 склянка,
- цукор - 1 ст. ложка,
- борошно - 500 г,
- маргарин - 200 г,
- сіль - 1 ч. ложка,
- товчена картопля із зеленою цибулею та кропом - 300 г,
- лісові гриби, обсмажені на олії з цибулею - 300 г,
- горошини духмяного перцю для прикраси,
- яєчний жовток для змазування пиріжків.
Як приготувати Пиріжки «Рум’яні поросятка»
- Дріжджі розведіть у теплому молоці, додайте цукор і 2 ч. ложки борошна. Поставте в тепле місце на 10-15 хвилин.
- Маргарин перетріть із сіллю до м’якості. Влийте опару, перемішайте.
- Борошно просійте і підсипте в рідку суміш, замісіть тісто. Покладіть тісто в холодильник на 4 години.
- Розділіть тісто на невеликі шматочки, формуючи кульки. Залиште невеликий шматочок тіста для вушок, п’ятачків і хвостиків.
- Кожну кульку розкачайте.
- На тісто викладіть начинку (картоплю, потім гриби) і защипніть у вигляді пиріжка-овалу.
- Вушка зліпіть у вигляді трикутників, п’ятачки – з невеликих коржиків, а хвостики – зі джгутиків. Очки зробіть із духмяного перцю.
- За допомогою збитого жовтка приклейте частини тіла свинок до пиріжка.
- Викладіть пиріжки на змащене олією деко.
- Випікайте до золотистої скоринки. За 5 хвилин до готовності, змастіть пиріжки збитим жовтком, розведеним з водою.
Тісто, приготоване за цим рецептом, можна зберігати в холодильнику до 7 днів. Випікати з нього можна не тільки пиріжки, а й пироги, рогалик , кулеб’яки і навіть піцу.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
-
Овочевий суп з селерою
-
Булгур зі шпинатом та баклажанами
-
П’яний гарячий шоколад
-
Закуска з червоною ікрою
-
Запечена риба на грилі