Рецепт домашнього квасу

Рецепт домашнього квасу

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Дешево

Інгредієнти для приготування: Рецепт домашнього квасу

  • чорний хліб - 500 г,
  • цукор - 300 г,
  • дріжджі (свіжі) - 15 г,
  • гаряча вода - 5 л.

Як приготувати Рецепт домашнього квасу

  1. Хліб поріжте, запечіть в духовці до золотистого кольору і висипте в каструлю.

  2. Залийте сухарі окропом (3 л), закрийте кришкою і остудіть.

  3. Процідіть сухарі за допомогою марлі.

  4. Залийте сухарі 2 л окропу і залиште ще на 1 годину.

  5. Процідіть сухарі через марлю.

  6. Всю рідину, що залишилась злийте в одну банку, додайте цукор і дріжджі, перемішайте. Квас повинен настоюватися 8 годин при кімнатній температурі.

  7. Розлийте квас по пляшках і зберігайте в прохолодному місці.

     За бажанням в квас можна додати два кружечки лимону і кілька листочків чорної смородини.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал