Рецепт паски з цукатами

Рецепт паски з цукатами

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Час приготування: 80 min

Інгредієнти для приготування: Рецепт паски з цукатами

  • Для тіста:
  • борошно - 6,5 склянки,
  • дріжджі - 50 г,
  • молоко - 1 склянка,
  • яєчні жовтки - 10 шт.,
  • білки 3 яєць,
  • цукор - 1 склянка,
  • масло вершкове - 250-300 г,
  • родзинки - 1 склянка,
  • цукати - 1 склянка,
  • коньяк - 1-2 ст. ложки,
  • цедра лимона (терта) - 3 ч. ложки,
  • ванільний цукор - 3-4 ч. ложки,
  • сіль - за смаком.
  • Для глазурі:
  • білок 1 яйця,
  • цукрова пудра - 0,5 склянки.

Як приготувати Рецепт паски з цукатами

  1. Заваріть 0,5 склянки борошна в 0,5 склянки киплячого молока, розмішайте до одержання еластичної маси.

  2. Дріжджі розведіть в 0,5 склянки теплого молока, змішайте з 0,5 склянки борошна і поставте в тепле місце приблизно на 10 хвилин.

  3. Приготуйте дріжджову суміш, з’єднавши одержане тісто з розведеними в молоці дріжджами, розмішайте її, накрийте рушником і поставте в тепле місце для підйому.

  4. Жовтки, цукор, сіль розітріть в однорідну масу і збийте. Половину цієї заливки вилийте в дріжджову суміш, додайте чверть склянки борошна, вимісіть, дайте підійти протягом 1 години. Потім долийте іншу половину заливки і додайте ще 5 склянок борошна. Місіть тісто до тих пір, поки воно не відставатиме від рук. Чоловічі черевики Львів

  5. У готове тісто поступово вилийте розтоплене вершкове масло, вимісіть, додайте прянощі, коньяк і дайте тісту підійти вдруге.

  6. Додайте в тісто родзинки, цукати, попередньо обвалявши їх у борошні. Дайте тісту ще раз підійти.

  7. Посипані борошном форми залийте тістом до половини. Змажте паску яєчним жовтком і поставте в розігріту духовку на 45 хвилин.

  8. Білки збийте з цукром. Приготовленої глазур’ю прикрасьте паску, посипте цукатами.

 

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Рецепт паски з цукатами

  1. так красиииво, попробую в этом году тоже пару пасочек украсить цукатами

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал