
Рецепт паски з цукатами
Інгредієнти для приготування: Рецепт паски з цукатами
- Для тіста:
- борошно - 6,5 склянки,
- дріжджі - 50 г,
- молоко - 1 склянка,
- яєчні жовтки - 10 шт.,
- білки 3 яєць,
- цукор - 1 склянка,
- масло вершкове - 250-300 г,
- родзинки - 1 склянка,
- цукати - 1 склянка,
- коньяк - 1-2 ст. ложки,
- цедра лимона (терта) - 3 ч. ложки,
- ванільний цукор - 3-4 ч. ложки,
- сіль - за смаком.
- Для глазурі:
- білок 1 яйця,
- цукрова пудра - 0,5 склянки.
Як приготувати Рецепт паски з цукатами
-
Заваріть 0,5 склянки борошна в 0,5 склянки киплячого молока, розмішайте до одержання еластичної маси.
-
Дріжджі розведіть в 0,5 склянки теплого молока, змішайте з 0,5 склянки борошна і поставте в тепле місце приблизно на 10 хвилин.
-
Приготуйте дріжджову суміш, з’єднавши одержане тісто з розведеними в молоці дріжджами, розмішайте її, накрийте рушником і поставте в тепле місце для підйому.
-
Жовтки, цукор, сіль розітріть в однорідну масу і збийте. Половину цієї заливки вилийте в дріжджову суміш, додайте чверть склянки борошна, вимісіть, дайте підійти протягом 1 години. Потім долийте іншу половину заливки і додайте ще 5 склянок борошна. Місіть тісто до тих пір, поки воно не відставатиме від рук. Чоловічі черевики Львів
-
У готове тісто поступово вилийте розтоплене вершкове масло, вимісіть, додайте прянощі, коньяк і дайте тісту підійти вдруге.
-
Додайте в тісто родзинки, цукати, попередньо обвалявши їх у борошні. Дайте тісту ще раз підійти.
-
Посипані борошном форми залийте тістом до половини. Змажте паску яєчним жовтком і поставте в розігріту духовку на 45 хвилин.
-
Білки збийте з цукром. Приготовленої глазур’ю прикрасьте паску, посипте цукатами.
так красиииво, попробую в этом году тоже пару пасочек украсить цукатами