Рецепт салату “Новорічний коник-стрибунець”

Рецепт салату “Новорічний коник-стрибунець”

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 min

Інгредієнти для приготування: Рецепт салату “Новорічний коник-стрибунець”

  • варена печінка (куряча, яловича): 200 г.
  • вершкове масло: 30 г.
  • цибуля: 1 шт.
  • яйця: 5 шт.
  • сир натертий: 100 г.
  • сир нарізаний пластинками: 100 г.
  • мелені волоські горіхи: 0,5 склянки
  • часник: 1-2 зубчики
  • чорнослив б/к: 100 г
  • свіжа дрібно натерта морква: 2 шт.
  • сіль , перець мелений за смаком
  • Для оформлення фону:
  • майонез: 300 г.
  • червонокачанна капуста: чверть качана
  • зелень кропу: 1 пучок

Як приготувати Рецепт салату “Новорічний коник-стрибунець”

Готуємо так:

1. Дрібно нарізану цибулю підсмажити на рослинній олії в суміші з вершковим маслом, охолодити.  Варену печінку перемолоти в блендері разом з цибулею до однорідної маси , посолити, поперчити, дати застигнути.

2. Яйця зварити, білки відокремити від жовтків. Натерти їх на середній тертці. Білок 3-4 яєць залити соком червоної капусти, залишити на 15 хв., потім відтиснути білок через марлю. Чорнослив подрібнити у блендері.

3. Знайти малюнок коника, вирізати контур – у нього будемо складати салат, кожен шар промазувати майонезом та солити. 1-й шар – печінка з цибулею, 2-й – жовтки, 3-й шар – тертий сир, змішаний з розтертим часником та майонезом, 4-й – мелені горіхи, 5-й –чорнослив, 6-й – терта морква.

4. Вирізати з сиру хвіст, гриву , чубчик , мордочку і копита коника. Змазати майонезом, накласти на салат. Око зробити з колечка маслини, зі шматочка шкірки огірка вирізати попону.

5. Зробити фон навколо коника. Верхню частину блюда навколо коника змастити майонезом і викласти блакитним білком, білим зробити хмарки. Нижню частину змастити майонезом і викласти подрібненим кропом, це буде травичка.

 

Автор рецепту: Загарова Ірена, м. Хмельницький
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Відповіді до Рецепт салату “Новорічний коник-стрибунець”

  1. Глядя на фото салата, думала, какой продукт надо было использовать, чтобы получить голубое небо. Прочитала и удивилась, как все просто. Действительно, белки от сока фиолетовой капусты становятся голубыми. Составляющие салата хорошо дополняют друг друга. Вкус у этого салата должен быть хорошим. Попробую сделать салат по этому рецепту. А вот такое украшение вряд ли получится. Здесь прямо художник работал.

  2. Дійсно салат виглядає дуже яскравим.Спочатку думала,що для того щоб отримати такі кольори,прийдеться брати барвники. Але ні,все натурально і корисно! Я в захваті,салат простий,інгредієнти доступні,а виглядає на всі сто. Обов’язково приготую такий салат на Новий рік. Дякую за такий чудовий рецепт салату.

  3. яка краса, мені так сподобався цей рецепт салату та і інші рецепти салатів у вас просто чудові, тут теж можна подивитись ідеї для оформлення smack-house.info/salaty.html

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал