
Рецепт великодньої плесканки
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
4
Інгредієнти для приготування: Рецепт великодньої плесканки
- домашній сир: 200 г.
- яйце або жовток: 1-2 шт.
- вершкове масло: 30 г.
- сметана, вершки або молоко: 30-50 г.
- сіль або цукор, якщо солона – кмин, якщо солодка – родзинки і курага.
Як приготувати Рецепт великодньої плесканки
Готуємо так:
Сир перетерти з маслом, сметаною і жовтками, додати сіль чи цукор, кмин чи запарені й подрібнені родзинки з курагою, добре вимішати, викласти у полотняну чи марлеву торбинку і поставити у прохолодне місце під гніт на ніч або й довше. Коли зайва сироватка стече викласти плесканку на тарілку і прикрасити.
* Дехто плесканки запікає. Для цього у глибокій мисці треба збити яйця (залишивши один жовток для змащування) з сіллю, вимішати їх з перетертим сиром і рештою інгредієнтів, викласти у змащену жиром форму чи тарілку, поверхню змастити жовтком і запекти до готовності. Якщо сир мокрий, можна до маси додати столову ложку манки.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
-
Шоколадні яйця з сюрпризом
-
Англійські хрестові булочки
-
Здобні великодні віночки. Кулінарний рецепт
-
Медово-лимонна сирна паска
-
Гостра закуска з чорносливу та бекону