camcumgirls
Рецепт великодньої плесканки

Рецепт великодньої плесканки

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4

Інгредієнти для приготування: Рецепт великодньої плесканки

  • домашній сир: 200 г.
  • яйце або жовток: 1-2 шт.
  • вершкове масло: 30 г.
  • сметана, вершки або молоко: 30-50 г.
  • сіль або цукор, якщо солона – кмин, якщо солодка – родзинки і курага.

Як приготувати Рецепт великодньої плесканки

Готуємо так:

Сир перетерти з маслом, сметаною і жовтками, додати сіль чи цукор, кмин чи запарені й подрібнені родзинки з курагою, добре вимішати, викласти у полотняну чи марлеву торбинку і поставити у прохолодне місце під гніт на ніч або й довше. Коли зайва сироватка стече викласти плесканку на тарілку і прикрасити.

* Дехто плесканки запікає. Для цього у глибокій мисці треба збити яйця (залишивши один жовток для змащування) з сіллю, вимішати їх з перетертим сиром і рештою інгредієнтів, викласти у змащену жиром форму чи тарілку, поверхню змастити жовтком і запекти до готовності. Якщо сир мокрий, можна до маси додати столову ложку манки.

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал