Різдвяна кутя

Різдвяна кутя

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Різдвяна кутя

  • пшениця (цільна) - 200 г,
  • горіхи волоські - 50 г,
  • родзинки - 50 г,
  • мед - 100 г,
  • мак - 50 г.

Як приготувати Різдвяна кутя

  1. Пшеницю промити, замочити на 1,5-2 години. Відварити до готовності. Викласти в друшляк, щоб стекла зайва рідина.
  2. Мак запарити: викласти мак в посудину, залити окропом і накрити блюдцем. Коли мак розбухне, його потрібно перетерти. Для цього можна скористатися ступкою або кофемолкою.
  3. Родзинки злегка запарити. Горіхи порізати на середні шматочки. Можна за бажанням додати цукати, чорнослив, курагу, будь-які сухофрукти.
  4. Перемішати перетертий мак, родзинки, горіхи з пшеницею, заправити рідким медом. Якщо мед занадто густий, підігріти його на парові бані або в мікрохвильовій печі. Знову все ретельно перемішати.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал