Різдвяний кекс

Різдвяний кекс

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 70 min

Інгредієнти для приготування: Різдвяний кекс

  • яйця: 3 шт.
  • вершкове масло: 120 г
  • коньяк (або лікер): 100 г
  • цукати, курага, чорнослив, горіхи, родзинки: по 50 г.
  • цукор: 1 склянка
  • борошно : 1 склянка
  • розпушувач: 1,5 ч. ложки
  • сіль на кінчику ножа
  • Для глазурі:
  • какао: 2 ст. ложки
  • цукор: 3 ст. ложки
  • молоко: 3 ст. ложки
  • масло: 30 г

Як приготувати Різдвяний кекс

Готуємо так:

  1. Сухофрукти та цукати замочити у коньяку на півгодини. Яйця збити з цукром до однорідності. Вершкове мало розтопити та влити в яєчну суміш, перемішати.
  2. Поступово додати в тісто борошно, змішане з розпушувачем та сіллю. Перемішати  масу.
  3. Додати в тісто порізані сухофрукти, цукати та горіхи, добре перемішати, щоб рівномірно їх розподілити по тісту. Викласти тісто в змащену маслом форму для кексу та поставити в розігріту духовку на 50 хв.
  4. Зробити глазур: нагріти молоко з цукром та какао до розчинення усіх компонентів. Зняти з вогню, вмішати масло.
  5. Полити кекс глазур’ю, прикрасити на свій смак. Найкраще кекс смакуватиме, коли охолоне та  настоїться – через кілька годин або взагалі на наступний день.

 collage

° Цей кекс має гарний медовий колір та п′янкий різдвяний аромат! 

° Також в тісто можна покласти  щіпку кориці та мускатного горіху, апельсинову цедру.

Автор рецепту: Юлія Фурман
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал