Різдвяний кекс
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
6
Час приготування:
70 min
Інгредієнти для приготування: Різдвяний кекс
- яйця: 3 шт.
- вершкове масло: 120 г
- коньяк (або лікер): 100 г
- цукати, курага, чорнослив, горіхи, родзинки: по 50 г.
- цукор: 1 склянка
- борошно : 1 склянка
- розпушувач: 1,5 ч. ложки
- сіль на кінчику ножа
- Для глазурі:
- какао: 2 ст. ложки
- цукор: 3 ст. ложки
- молоко: 3 ст. ложки
- масло: 30 г
Як приготувати Різдвяний кекс
Готуємо так:
- Сухофрукти та цукати замочити у коньяку на півгодини. Яйця збити з цукром до однорідності. Вершкове мало розтопити та влити в яєчну суміш, перемішати.
- Поступово додати в тісто борошно, змішане з розпушувачем та сіллю. Перемішати масу.
- Додати в тісто порізані сухофрукти, цукати та горіхи, добре перемішати, щоб рівномірно їх розподілити по тісту. Викласти тісто в змащену маслом форму для кексу та поставити в розігріту духовку на 50 хв.
- Зробити глазур: нагріти молоко з цукром та какао до розчинення усіх компонентів. Зняти з вогню, вмішати масло.
- Полити кекс глазур’ю, прикрасити на свій смак. Найкраще кекс смакуватиме, коли охолоне та настоїться – через кілька годин або взагалі на наступний день.
° Цей кекс має гарний медовий колір та п′янкий різдвяний аромат!
° Також в тісто можна покласти щіпку кориці та мускатного горіху, апельсинову цедру.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
- Риба, запечена в лаваші
- Закуска бутербродні кексики «Павутинки»
- Новорічне печиво для малечі
- Несолодка випічка пиріг з м’ясним фаршем «Равлик»
- Солодка випічка пиріжки зі сливами «Цукерки»