Різотто з білими грибами

Різотто з білими грибами

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 min

Інгредієнти для приготування: Різотто з білими грибами

  • рис - 250 г,
  • білі гриби - 400 г,
  • цибуля - 1-2 шт.,
  • часник - 2 зубці,
  • пармезан - 120 г,
  • вершки (10 % жирності) - 100 мл,
  • вершкове масло - 1 ст. ложка,
  • вино (біле сухе) - 200 мл,
  • бульйон (або окріп) - 750 мл,
  • в'ялені томати, зелень кропу і петрушки за смаком,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.

Як приготувати Різотто з білими грибами

  1. Очищені гриби поріжте і відваріть до напівготовності.
  2. На олії обсмажте порізану цибулю з грибами.
  3. До грибів додайте рис, часник, перемішайте і готуйте, поки весь рис не просочиться олією і не стане “прозорим”.
  4. Влийте вино, перемішайте, дайте йому випаруватися.
  5. Влийте приблизно склянку грибного відвару. Готуйте, помішуючи, по необхідності додаючи бульйон.
  6. В кінці приготування додайте порізані в’ялені томати та зелень, посоліть і поперчіть за смаком.
  7. У готову страву влийте вершки, додайте вершкове масло і тертий пармезан. Перемішайте і дайте настоятися під кришкою 5 хвилин.

Щоб приготувати хрусткий кошичок з пармезану для подачі різотто з білими грибами, насипте на розпечену сковороду приблизно 1-1,5 ст. ложок тертого пармезану. Як тільки сир розплавиться, за допомогою вилки акуратно викладіть його на перевернуту чашку або салатник відповідного розміру. Таким чином, сир швидко застигне, і буде тримати форму кошика.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал