Рибна закуска

Рибна закуска

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Вище середнього
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 min

Інгредієнти для приготування: Рибна закуска

  • філе сьомги свіже: 200 г
  • філе сьомги копчене: 2 шматочки
  • креветки варені дрібні: 50 г
  • майонез: 4 ст. ложки
  • вершки: 4 ст. ложки
  • лимонний сік: 1 ст. ложка
  • желатин: 6 г
  • олія: 1 ст. ложка
  • зелень петрушки, сіль та перець: за смаком

Як приготувати Рибна закуска

Готуємо так:

1. Свіже філе сьомги помити, обсушити, посолити за смаком. Фольгу змастити олією, викласти рибу, щільно загорнути і запікати в духовці, розігрітій до 170° С 15 хвилин. Тоді рибу вийняти, перекласти на тарілку, нехай охолоджується, а сік, що утворився під час запікання, злити з фольги в окрему ємність.

2. Желатин замочити в 100 мл холодної води на 10 хвилин. Зелень петрушки помити, обсушити і дрібно нарізати (залишити кілька листочків для оздоблення).

3. Вершки змішати з майонезом, лимонним соком і соком, що виділився з риби під час запікання.

4. Запечену сьомгу дрібно порізати, змішати її з креветками, подрібненою зеленню й вершково-майонезним соусом. Посолити і поперчити за смаком.

5. Желатин на маленькому вогні довести до повного розчинення (не кип’ятити!), остудити і додати до рибної маси.

6. Дві порційні форми застелити харчовою плівкою. На дно кожної покласти по шматочку копченого філе сьомги, заповнити рибною массою, зверху теж закрити плівкою і покласти в холодильник до повного застигання.

7. Перед подачею до столу готову закуску обережно перевернути з форм на тарілки (копчене філе при цьому опиняється зверху) і оздобити листочками петрушки.

 

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал