
Рибна закуска
Інгредієнти для приготування: Рибна закуска
- філе сьомги свіже: 200 г
- філе сьомги копчене: 2 шматочки
- креветки варені дрібні: 50 г
- майонез: 4 ст. ложки
- вершки: 4 ст. ложки
- лимонний сік: 1 ст. ложка
- желатин: 6 г
- олія: 1 ст. ложка
- зелень петрушки, сіль та перець: за смаком
Як приготувати Рибна закуска
Готуємо так:
1. Свіже філе сьомги помити, обсушити, посолити за смаком. Фольгу змастити олією, викласти рибу, щільно загорнути і запікати в духовці, розігрітій до 170° С 15 хвилин. Тоді рибу вийняти, перекласти на тарілку, нехай охолоджується, а сік, що утворився під час запікання, злити з фольги в окрему ємність.
2. Желатин замочити в 100 мл холодної води на 10 хвилин. Зелень петрушки помити, обсушити і дрібно нарізати (залишити кілька листочків для оздоблення).
3. Вершки змішати з майонезом, лимонним соком і соком, що виділився з риби під час запікання.
4. Запечену сьомгу дрібно порізати, змішати її з креветками, подрібненою зеленню й вершково-майонезним соусом. Посолити і поперчити за смаком.
5. Желатин на маленькому вогні довести до повного розчинення (не кип’ятити!), остудити і додати до рибної маси.
6. Дві порційні форми застелити харчовою плівкою. На дно кожної покласти по шматочку копченого філе сьомги, заповнити рибною массою, зверху теж закрити плівкою і покласти в холодильник до повного застигання.
7. Перед подачею до столу готову закуску обережно перевернути з форм на тарілки (копчене філе при цьому опиняється зверху) і оздобити листочками петрушки.
-
Сосиски в бубликах
-
Оладки з фаршу індика
-
Помідори прованські
-
Капрезе
-
Шампіньйони, фаршировані авокадо