Рис з медом

Рис з медом

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 3
Час приготування: 50 min

Інгредієнти для приготування: Рис з медом

  • рис довгозернистий: 1 склянка
  • вода: 2,5 склянки
  • курага: 100 г
  • мигдаль: ¾ склянки
  • олія: 2-3 ст. ложки
  • цибуля: 1 шт.
  • часник: 2 зубці
  • куркума: 1 ч. ложка
  • мед, мелена кориця, гвоздика, кардамон: за смаком

Як приготувати Рис з медом

Готуємо так:

1. Курагу обшпарити окропом, залити холодною водою, відцідити, просушити і порізати на невеличкі шматочки (залишити кілька більших шматочків для оздоблення).

2. Цибулю і часник почистити і дрібно порізати. Нагріти у сковороді олію і підсмажити на ній цибулю до прозорості. Тоді додати часник та промитий рис й смажити до золотистого кольору.

3. 2,5 склянки води закип’ятити і вилити в сковороду. Додати шматочки кураги, куркуму, корицю, кардамон та гвоздику й довести до кипіння. Тоді вогонь зменшити до мінімуму, накрити сковорідку кришкою і тушкувати 20 хвилин. Фотодрук на склі Львів

4. Коли вся вода випарується, додати подрібнений підсмажений мигдаль (залишити трохи цілого мигдалю для оздоблення) та мед. Перемішати, виключити вогонь і залишити ще на 10-15 хвилин у теплому місці, щоб страва дійшла.

5. Подавати рис гарячим, оздобившим мигдалем та шматочками кураги.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал