Рисовий хліб. Рецепт для хлібопічки

Рисовий хліб. Рецепт для хлібопічки

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8

Інгредієнти для приготування: Рисовий хліб. Рецепт для хлібопічки

  • Для буханки середнього розміру
  • вода: 240 мл
  • яйце: 1 шт.
  • борошно: 425 г
  • відварений рис: 150 г
  • сухе молоко: 22 мл
  • сіль: 1,5 ч. ложки
  • цукор: 2 ч. ложки
  • вершкове масло: 1 ст. ложка
  • сухі дріжджі: 1 ч. ложка

Як приготувати Рисовий хліб. Рецепт для хлібопічки

Готуємо так:

1. Влити в хлібопічку воду, потім покласти яйце. Збивати яйце попередньо не потрібно, так як воно і так добре перемішається з усіма інгредієнтами. Якщо в інструкції до вашої хлібопічки відзначається, що дріжджі потрібно покласти в хлібопічку першими, просто поміняйте порядок, в якому ви додаєте в хлібопічку сухі і рідкі інгредієнти. 

2. Посипати зверху борошном, так щоб воно покривала всю рідину. Додати рис і сухе молоко. У різні кути хлібопічки покласти сіль, цукор і масло. Зробити невеликий колодязь в середині хлібопічки і додати дріжджі. 

3. Поставити хлібопічку у режим “Основний” або “Норма”, середня скоринка. Натиснути кнопку “Старт”. 

4. Дістати готовий хліб з хлібопічки і перекласти на решітку, щоб він охолов.

* Переконайтеся в тому, що рис достатньо охолов перед тим, як використовувати його в хлібі. Дуже важливо добре його злити, інакше тісто буде занадто вологим. Слідкуйте за тим, як замішується тісто, і додайте трохи борошна, якщо необхідно.

Хліб з рисом виходить м’який, ароматний, з незвичною текстурою.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал