Рисовий хліб. Рецепт для хлібопічки
Інгредієнти для приготування: Рисовий хліб. Рецепт для хлібопічки
- Для буханки середнього розміру
- вода: 240 мл
- яйце: 1 шт.
- борошно: 425 г
- відварений рис: 150 г
- сухе молоко: 22 мл
- сіль: 1,5 ч. ложки
- цукор: 2 ч. ложки
- вершкове масло: 1 ст. ложка
- сухі дріжджі: 1 ч. ложка
Як приготувати Рисовий хліб. Рецепт для хлібопічки
Готуємо так:
1. Влити в хлібопічку воду, потім покласти яйце. Збивати яйце попередньо не потрібно, так як воно і так добре перемішається з усіма інгредієнтами. Якщо в інструкції до вашої хлібопічки відзначається, що дріжджі потрібно покласти в хлібопічку першими, просто поміняйте порядок, в якому ви додаєте в хлібопічку сухі і рідкі інгредієнти.
2. Посипати зверху борошном, так щоб воно покривала всю рідину. Додати рис і сухе молоко. У різні кути хлібопічки покласти сіль, цукор і масло. Зробити невеликий колодязь в середині хлібопічки і додати дріжджі.
3. Поставити хлібопічку у режим “Основний” або “Норма”, середня скоринка. Натиснути кнопку “Старт”.
4. Дістати готовий хліб з хлібопічки і перекласти на решітку, щоб він охолов.
* Переконайтеся в тому, що рис достатньо охолов перед тим, як використовувати його в хлібі. Дуже важливо добре його злити, інакше тісто буде занадто вологим. Слідкуйте за тим, як замішується тісто, і додайте трохи борошна, якщо необхідно.
Хліб з рисом виходить м’який, ароматний, з незвичною текстурою.
- Овочеве рагу з м’ясом
- Торт «Кришталевий»
- Рибні рулетики з апельсиновим соусом
- Яблучно-сирне суфле
- Великодній хліб у хлібопічці