Салат “Троянда”

Салат “Троянда”

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Дешево
Кількість порцій: 8

Інгредієнти для приготування: Салат “Троянда”

  • філе оселедця: 250 г
  • сир твердий гострий: 200 г
  • буряк: 5 шт.
  • яйця: 3 шт.
  • яблука: 2 шт.
  • цибуля: 1 шт.
  • майонез, чорний мелений перець та сіль: за смаком
  • зелень: для оздоблення

Як приготувати Салат “Троянда”

Готуємо так:

  1. Буряк помити і зварити до готовності. Охолодити, почистити. Два буряки натерти на великій тертці, а три залишити для оздоблення.
  2. Яйця теж зварити, а яблука помити і почистити. Натерти їх на великій тертці. Твердий сир теж натерти на великій тертці.
  3. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Філе оселедця нарізати кубиками й змішати з цибулею.
  4. Викладати салат шарами у такій послідовності: оселедець з цибулею, твердий сир, яйця, яблука, буряк. Кожен шар посолити і поперчити за смаком і змастити майонезом. Дати салату настоятися одну-дві години.
  5. Буряк нарізати півкільцями або кільцями і викласти їх у вигляді пелюсток квітки. Зелень помити, дрібно порізати і обрамити нею бурякову “троянду”. Жіночі балетки Львів

* Буряки для цього салату краще брати продовгуватих сортів, невеликого діаметру, насиченого кольору.

* Оздоблювати салат потрібно безпосередньо перед подачею до столу, оскільки буряк пускає сік і може зіпсувати естетичний вигляд салату. Якщо ж виникла необхідність це зробити заздалегідь, тоді до майонезу, яким змащується верх салату треба додати трохи бурякового соку, щоб він мав рівномірне рожеве забарвлення.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Салат “Троянда”

  1. Спробувала, дуже смачно! Салат схожий на “Оселедець під шубою”, але більш ніжніший та приємніший смак за рахунок того, що замість картоплі добавлено яблука та твердий сир. Салат на 5. Дякую за рецепт.

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал