camcumgirls
Салат у банці

Салат у банці

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 min

Інгредієнти для приготування: Салат у банці

  • картопля варена -2-3 шт.,
  • яйце варене -1-2 шт.,
  • кукурудза консервована -3 ст. ложки,
  • помідор -2 шт.,
  • огірок -1 шт.,
  • салатне листя, зелена цибуля,
  • олія оливкова -4 ст. ложки,
  • гірчиця зернова - 2 ч. ложки,
  • оцет винний -1-2 ст. ложки,
  • мед - 1 ч. ложки.

Як приготувати Салат у банці

Готуємо так:
1. У баночку налити оливкову олію, винний оцет, мед і зернову гірчицю. Закрити банку кришкою і потрясти її, щоб все добре перемішалося. Виходить французька заправка для салатів “Вінегрет”. За бажанням можна додати трохи солі і чорного перцю за смаком.
2. Усі складові салату порізати. Викласти в банку шарами картоплю, потім кукурудзу, яйце, помідор, огірок, зелену цибулю і останнім шаром листя салату до верху банки. Накрити банку кришкою і зберігати до подачі в холодильнику. Перед вживанням перевернути банку, щоб заправка розподілилася по всіх інгредієнтах.

° За таким принципом можна приготувати будь-який салат. Головне, притримуватися певних правил. Спочатку в банку кладуть заправку – олію, бальзамічний оцет, соус. Далі йдуть великі інгредієнти, що не помнуться і не просочаться соусом, наприклад, огірки чи селера. Складати овочі слід за принципом “від твердого до м’якого”. Потім кладуть інгредієнти, які повинні залишитися сухими доти, доки ви не почнете їсти салат – наприклад, грінки. І останнім шаром кладуть всіляку зелень.

° Такі салати дуже зручно брати із собою на роботу чи на природу. Вони довго залишаються свіжими та виходять дуже ароматними.

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал