Салат у банці
Інгредієнти для приготування: Салат у банці
- картопля варена -2-3 шт.,
- яйце варене -1-2 шт.,
- кукурудза консервована -3 ст. ложки,
- помідор -2 шт.,
- огірок -1 шт.,
- салатне листя, зелена цибуля,
- олія оливкова -4 ст. ложки,
- гірчиця зернова - 2 ч. ложки,
- оцет винний -1-2 ст. ложки,
- мед - 1 ч. ложки.
Як приготувати Салат у банці
Готуємо так:
1. У баночку налити оливкову олію, винний оцет, мед і зернову гірчицю. Закрити банку кришкою і потрясти її, щоб все добре перемішалося. Виходить французька заправка для салатів “Вінегрет”. За бажанням можна додати трохи солі і чорного перцю за смаком.
2. Усі складові салату порізати. Викласти в банку шарами картоплю, потім кукурудзу, яйце, помідор, огірок, зелену цибулю і останнім шаром листя салату до верху банки. Накрити банку кришкою і зберігати до подачі в холодильнику. Перед вживанням перевернути банку, щоб заправка розподілилася по всіх інгредієнтах.
° За таким принципом можна приготувати будь-який салат. Головне, притримуватися певних правил. Спочатку в банку кладуть заправку – олію, бальзамічний оцет, соус. Далі йдуть великі інгредієнти, що не помнуться і не просочаться соусом, наприклад, огірки чи селера. Складати овочі слід за принципом “від твердого до м’якого”. Потім кладуть інгредієнти, які повинні залишитися сухими доти, доки ви не почнете їсти салат – наприклад, грінки. І останнім шаром кладуть всіляку зелень.
° Такі салати дуже зручно брати із собою на роботу чи на природу. Вони довго залишаються свіжими та виходять дуже ароматними.
- Легкий салат з огорожею зі спаржі
- Салат “В шоці”
- Салат з картоплі з черемшою
- Салат “Кольорове натхнення”
- Салат «Овочеві тагліателле»