
Салат «Вальдорф»
Рівень складності:
Елементарно
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
2
Час приготування:
20 min
Інгредієнти для приготування: Салат «Вальдорф»
- яблука - 3 шт.,
- стебла селери - 3 шт.,
- консервовані ананаси - 2-3 кільця,
- горіхи (грецькі або смажений мигдаль) - 50 г,
- виноград (синій) - 50-70 г,
- майонез - 150 мл,
- вершки (33 % жирності) - 150 мл,
- сік 1 лимона,
- цукор - 2 ч. ложки.
Як приготувати Салат «Вальдорф»
-
Яблука, селеру і ананаси наріжте невеликими шматочками. Яблука збризніть лимонним соком. Виноград розріжте навпіл.
-
Приготуйте заправку. Вершки збийте до утворення піків, додайте майонез, сік лимона і цукор. Ретельно перемішайте і заправте салат.
-
Прикрасьте салат виноградом і горіхами.
Уперше цей салат був приготований на честь відкриття готелю «Вальдорф» у Нью-Йорку в 1893 році. Приготував салат метрдотель Оскар Чирки. Йому ж, до речі, належить авторство такої страви, як яйця «Бенедикт» і знаменитої салатної заправки «Тисяча островів». Салат «Вальдорф» прекрасно підходить до страв з курки, індички і дичини.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
-
Бурякова ікра
-
Новогодний салат-закуска «Снеговик»
-
Перлові котлетки
-
Лечо з опеньками
-
Веррін з буряка