Салат «Вальдорф»

Салат «Вальдорф»

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 min

Інгредієнти для приготування: Салат «Вальдорф»

  • яблука - 3 шт.,
  • стебла селери - 3 шт.,
  • консервовані ананаси - 2-3 кільця,
  • горіхи (грецькі або смажений мигдаль) - 50 г,
  • виноград (синій) - 50-70 г,
  • майонез - 150 мл,
  • вершки (33 % жирності) - 150 мл,
  • сік 1 лимона,
  • цукор - 2 ч. ложки.

Як приготувати Салат «Вальдорф»

  1. Яблука, селеру і ананаси наріжте невеликими шматочками. Яблука збризніть лимонним соком. Виноград розріжте навпіл.

  2. Приготуйте заправку. Вершки збийте до утворення піків, додайте майонез, сік лимона і цукор. Ретельно перемішайте і заправте салат.

  3. Прикрасьте салат виноградом і горіхами.

Уперше цей салат був приготований на честь відкриття готелю «Вальдорф» у Нью-Йорку в 1893 році. Приготував салат метрдотель Оскар Чирки. Йому ж, до речі, належить авторство такої страви, як яйця «Бенедикт» і знаменитої салатної заправки «Тисяча островів». Салат «Вальдорф» прекрасно підходить до страв з курки, індички і дичини.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал