Салат з буряків з пікантною заправкою
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
4
Інгредієнти для приготування: Салат з буряків з пікантною заправкою
- картопля: 4 шт.
- буряк: 2 шт.
- яблуко кислих сортів: 2 шт.
- почищене гарбузове насіння: 1 жменя
- лимонний сік: 1 ст. ложка
- Для заправки
- натуральний йогурт: 6 ст. ложок
- чорнослив без кісточок : 40 г.
- тертий корінь хріну: 1 ст. ложка
- гарбузова олія : 1 ст. ложка
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Як приготувати Салат з буряків з пікантною заправкою
Готуємо так:
- Чорнослив залити кип’ятком на 15 хвилин, тоді відкинути на друшляк і порізати дрібними шматочками.
- Змішати йогурт з гарбузовою олією, чорносливом та тертим хроном, посолити і поперчити за смаком. Поставити заправку в холодильник хоча б на 1,5 – 2 год.
- Картоплю і буряк помити, загорнути кожен овоч в фольгу і запікати в розігрітій до температури 180˚С духовці, поки овочі не стануть м’якими. Готові запечені овочі охолодити, почистити від шкірки і потерти на великій тертці.
- Яблука помити, почистити від шкірки і потерти на великій тертці, викинувши серцевину. Заправити яблука лимонним соком і перемішати. Гарбузове насіння трохи подрібнити ножем і обсмажити на добре розігрітій сухій сковороді протягом кількох хвилин, постійно помішуючи.
- Акуратно викласти салат порціями на тарілки. Салат потрібно викладати шарами: спершу картопля, тоді буряк і яблука. Шари овочів посолити і поперчити за смаком. Полити зверху заправкою і посипати гарбузовим насінням.
*Гарбузова олія, окрім того, що надасть салату неперевершеного смаку, збагатить його цілим комплексом вітамінів, мінералів та біологічно активних речовин.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
- Піца з овочами
- Омлет зі шпинатом у пароварці
- Гарбуз, тушкований у томатному соусі
- Салат з гороху, огірків та перцю
- Салат з цвітної капусти з морквою