camcumgirls
Салат з буряків з пікантною заправкою

Салат з буряків з пікантною заправкою

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4

Інгредієнти для приготування: Салат з буряків з пікантною заправкою

  • картопля: 4 шт.
  • буряк: 2 шт.
  • яблуко кислих сортів: 2 шт.
  • почищене гарбузове насіння: 1 жменя
  • лимонний сік: 1 ст. ложка
  • Для заправки
  • натуральний йогурт: 6 ст. ложок
  • чорнослив без кісточок : 40 г.
  • тертий корінь хріну: 1 ст. ложка
  • гарбузова олія : 1 ст. ложка
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Як приготувати Салат з буряків з пікантною заправкою

Готуємо так:

  1. Чорнослив залити кип’ятком на 15 хвилин, тоді відкинути на друшляк і порізати дрібними шматочками.
  2. Змішати йогурт з гарбузовою олією, чорносливом та тертим хроном, посолити і поперчити за смаком. Поставити заправку в холодильник хоча б на 1,5 – 2 год.
  3. Картоплю і буряк помити, загорнути кожен овоч в фольгу  і запікати в розігрітій до температури 180˚С духовці, поки овочі не стануть м’якими. Готові запечені овочі охолодити, почистити від шкірки і потерти на великій тертці.
  4. Яблука помити, почистити від шкірки і потерти на великій тертці, викинувши серцевину. Заправити яблука лимонним соком і перемішати.  Гарбузове насіння трохи подрібнити ножем і обсмажити на добре розігрітій сухій сковороді протягом кількох хвилин, постійно помішуючи.
  5. Акуратно викласти салат порціями на тарілки. Салат потрібно викладати шарами: спершу картопля, тоді буряк і яблука. Шари овочів посолити і поперчити за смаком. Полити зверху заправкою і посипати гарбузовим насінням.

*Гарбузова олія, окрім того, що надасть салату неперевершеного смаку, збагатить його цілим комплексом вітамінів, мінералів та біологічно активних речовин.

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал