
Що приготувати на фуршет? 8 смачних ідей
Опубліковано 26/04/2013
Фуршет – чудова альтернатива усім звичному застіллю. Фуршет дає можливість запросити більше гостей, оскільки довкола фуршетного столу може зібратися значно більше людей, ніж за звичайним столом. Ще однією перевагою фуршету є самообслуговування, тому вам, як господині не доведеться постійно слідкувати за тарілками гостей та регулярно їх наповнювати їжею.
Ви плануєте влаштувати фуршет з нагоди якогось родинного свята чи дня народження когось зі членів сім’ї? Тоді, мабуть перед вами постало запитання: що приготувати на фуршет? Пропонуємо вам 8 смачних ідей для фуршетного столу.
Що приготувати на фуршет? Сирна тарілка
Сирна тарілка – це асорті з декількох сортів сиру (як правило, шести), нарізаного шматочками і розкладеного на спеціальній дошці, прикрашеній фруктами і горіхами. Класична сирна тарілка складається з: свіжого коров’ячого або козячого сиру, витриманого свіжого козячого сиру, м’якого білого сиру, напівм’якого сиру з коров’ячого молока, блакитного сиру, твердого сиру, сиру з додатковим смаком, наприклад, з журавлиною або шавлією (за бажанням).
Фруктові кошики
З пісочного тіста спечіть кошики. Вершки збийте з цукром, лимонним соком і тертою лимонною цедрою до утворення густого крему. Кошики наповніть кремом і прикрасьте улюбленими фруктами і ягодами. акож ви можете приготувати кошички з шоколадним мусом і черешнею.
Крекерне канапе – ще одна ідея для фуршету
Сир “Фета” розімніть вилкою, поперчіть і додайте пропущений через прес часник. Приготовану сирну суміш викладіть на солені крекери. Зверху викладіть червону ікру. Прикрасьте канапе зеленою цибулею і кропом. Окрім крекерних канапе ви можете приготувати канапе з яйцем і сьомгою, канапе «Листок конюшини на 8 березня», канапе “Троянди”.
«Ложка для компліменту»
Не знаєте що приготувати на фуршет? Зробіть гостям «комплімент». Сир «Філадельфія» змішайте з подрібненою зеленню кропу і часником. З білого батона зробіть сухарики. Лимон поріжте четвертькільцями. Креветки відваріть. Подавайте закуску на «Ложках для компліменту» – ложки для подачі соусів і канапе в якості подарунка, «компліменту» від кухаря відвідувачам.
Міні-бутербродик
Наколіть на шпажку порізані квадратиками хліб, сир, шинку, кружечок огірка, кубики болгарського перцю і зернятко кукурудзи. Також ви можете приготувати бутерброди з шампіньйонами і беконом.
Сирно-вишневе канапе
Наколіть на шпажку кубик сиру з пліснявою, коктейльну вишню і скибочку твердого сиру. Замість вишні можна використовувати шматочки консервованого ананасу. До цієї закуски подавайте червоне вино.
Їжачок
У велике яблуко встроміть зубочистки. Наколіть на зубочистки маслини, мариновані печериці, помідорчики черрі і порізаний кубиками болгарський перець.
Фаршировані фініки
Не знаєте що приготувати на фуршет? Приготуйте фаршировані фініки. Фініки надріжте, видаліть кісточку. У кожен фінік покладіть трохи сиру (можна з пліснявою) і подрібнені горіхи.
-
Харчування для здоров’я волосся
-
Як приготувати листкове тісто
-
Як приготувати смачну кашу
-
Секрети великодньої випічки
-
Секрети приготування риби