Що приготувати на Великдень? 8 кулінарних ідей
Опубліковано 12/04/2013
Великдень – це сімейне свято, яке ми за традицією проводимо за святковим столом у колі найближчих людей. Напередодні цього дня багато господинь планують святкове меню, бажаючи здивувати рідних та друзів своїми кулінарними талантами. Дорогі господині, для того, щоб довго не роздумувати на тему: що приготувати на Великдень, – пропонуємо вашій увазі 8 кулінарних ідей.
Великодні шоколадні яйця
Ось одна з відповідей на запитання: що приготувати на Великдень. У чистому курячому яйці за допомогою шпажки акуратно зробіть невеликий отвір. Розмішайте жовток і злийте його в миску. Шкаралупу добре промийте, всередині і зовні. Опустіть в окріп на кілька хвилин і повністю висушіть. У контейнер-підставку для яєць розставте формочки-шкарлупки. За допомогою кондитерського шприца наповніть шкаралупи розтопленим шоколадом і поставте в холодильник. Акуратно зніміть шкаралупу з яєць. За бажанням в шоколад можна додати подрібнені горіхи або родзинки. Великодні шоколадні яйця можна розмалювати, використовуючи спеціальні різнокольорові харчові пасти, а можна розтопити білий шоколад і загостреною тоненькою паличкою нанести на яйця різноманітні візерунки. Є ще один цікавий кулінарний рецепт приготування шоколадних яєць.
Великодні кролики
А як вам ці милі звірятка, символи Великодня у багатьох країнах світу? Ними можна прикрасити святковий стіл. Для цього вам доведеться спекти еклери, розрізати їх і наповнити кремом. За допомогою шоколаду зробіть кроликам оченята і вусики. Вушка і носик можна приготувати з марципану.
Капкейки з марципановими яйцями
Приготуйте капкейки (кекси). З марципанової маси теплими руками сформуйте яйця, за бажанням пофарбуйте їх за допомогою харчових барвників або розмалюйте візерунками. Дочекайтеся поки яйця висохнуть і викладіть їх на приготовані капкейки.
Великодній баранчик
Хіба можна уявити собі великодній стіл без великоднього баранчика? Ось таку прикрасу святкового столу можна приготувати зі звичайного бісквітного тіста, заливши його в спеціальну формочку для випічки баранчиків. Спечений в духовці виріб не забудьте прикрасити цукровою пудрою. Окрім цього можна приготувати печиво «Великодні баранчики».
Сирна паска, прикрашена цукатами
Не знаєте як прикрасити сирну паску на Великдень? У цьому вам допоможуть різнобарвні цукати. З їх допомогою ви можете викласти на пасці хрест і «Христос воскрес!».
Торт з вербовою гілкою
Ще одна оригінальна відповідь на запитання: що приготувати на Великдень. Навіть звичайний торт або пиріг стане святковим, якщо за допомогою крему намалювати на ньому вербову гілку.
Святкові пряники
Пряники за улюбленим рецептом ви можете спекти у вигляді кроликів і оздоблених крашанок. Для цього вам знадобляться спеціальні формочки для печива. А глазур, з додаванням харчових барвників допоможе вам розмалювати ваші вироби у великодньому стилі.
Великодні чупа-чупси
Ви все ще не знаєте що приготувати на Великдень, щоб здивувати дітей? Ось такі великодні чупа-чупси, неодмінно потішать ваших діточок. Їх можна приготувати з подрібненого бісквіту і масляного крему. Для цього, подрібнений бісквіт змішайте з масляним кремом, скатайте кульки овальної форми, у кожну з яких встроміть паличку. Викладіть вироби на пергамент і поставте в холодильник на 30 хвилин. Чупа-чупси занурте в розтоплений білий шоколад, розчинений харчовим барвником, і прикрасьте за бажанням.
Допоможіть будь-ласка знайти купити форму великоднього баранчика!!!