Секрети приготування піци
Опубліковано 26/12/2013
Чи не кожна господиня мріє приготувати смачну, як у італійській піцерії піцу. Виявляється це не так складно зробити. Секрети приготування піци дуже прості: тісто має добре підійти і пропектися. Інгредієнти, що входять до складу тіста теж дуже прості: вода, борошно, дріжджі, сіль і оливкова олія. Цей рецепт прийшов до нас з античних часів і перевірений часом. Отож, для приготування смачної піци ви повинні виконати 5 етапів.
1. Підбір інгредієнтів
Вода повинна бути питною, не надто жорсткою (у випадку жорсткості рекомендується застосовувати кип’ячену воду). Дріжджі мають бути свіжими (якщо їх колір потемнів, то краще не використовувати). У цьому випадку можете взяти сухі дріжджі та розчинити їх у воді з температурою 38 °С. Сіль краще використовувати морську (в Італії така сіль видобувається на Сицилії). Ще один секрет приготування піци – борошно рекомендується застосовувати м’якого помелу, оскільки тісто, приготоване на його основі, швидше підходить.
2. Рецепт
Для тіста вам знадобиться:
- 1 літр води;
- 2 кг борошна;
- 20 г свіжих дріжджів (або 7 г сухих);
- 50 г солі.
З цієї кількості інгредієнтів виходять 4 піци розміром, завбільшки з деко звичайної духовки.
Розділіть борошно на дві частини і висипте його у дві посудини. Воду теж розділіть на дві частини (в одній розчинятимете дріжджі, а в іншій – сіль). Сольовий розчин додайте в одну з частин борошна, а дріжджовий – в іншу. Тільки після ретельного розмішування кожної частини можна все з’єднати в одну масу. Після цього тісто гарненько помніть до отримання однорідної маси, гладкої і оксамитової на дотик.
4. Підхід тіста
Покладіть тісто на дерев’яну кухонну дощечку. Протягом трьох годин воно повинно підійти (температура повітря повинна бути приблизно 23 °С). Коли тісто підійшло, його слід вручну викласти на деко, розтягуючи та розрівнюючи пальцями. Злегка змастіть тісто оливковою олією. Після цього тісто слід густо змазати томатним соусом та залишити на 1 годину.
5. Приготування піци
Останній секрет приготування піци найважливіший у всьому процесі її приготування. У домашній печі піца печеться при температурі 250 °С протягом 12-15 хвилин – лише таке вдале поєднання температури і часу дає піці оптимальну готовність. Піцу рекомендується випікати в два етапи: спочатку спекти змащений томатним соусом корж протягом 8-10 хвилин. Потім викласти на тісто бажану начинку та допекти її до готовності. Піцу слід подавати до столу одразу ж після приготування. Тільки у цьому випадку ви зможете насолодитися смаком справжньої піци.
Пропонуємо вам рецепти смачної піци:
- Як готувати овочі. Кулінарні поради
- Як накрити стіл на Новий рік
- Що приготувати на Великдень? 8 кулінарних ідей
- Їжа що лікує
- Кулінарні рецепти дитячих бутербродів