Шоколадна вермішель під соусом

Шоколадна вермішель під соусом

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4

Інгредієнти для приготування: Шоколадна вермішель під соусом

  • Для вермішелі:
  • борошно - 220 г,
  • гіркий шоколад - 100 г,
  • вода - 120 мл,
  • мед - 60 г,
  • дрібка солі,
  • цукрова пудра та листочок розмарину - для оздоблення.
  • Для соусу:
  • апельсини - 3 шт.,
  • карамельний цукор - 4 ст. ложки,
  • олія - 1 ст. ложка.

Як приготувати Шоколадна вермішель під соусом

  1. Розтопити мед в гарячій воді. Розтопити шоколад на водяній бані та поступово влити в борошно. Додати воду з медом, дрібку солі та замісити тісто для вермішелі. Якщо тісто занадто круто замішене, то залишити його в харчовій плівці на 30 хвилин.

  2. Стіл чи стільницю присипати борошном та розкачати тісто товщиною в 1 мм. Нарізати тісто довгою тоненькою вермішеллю. Злегка підсушити вермішель. Каталог кухонь Львів

  3. Для приготування соусу, апельсини почистити від шкірки. Залишити кілька дольок апельсина для оздоблення. Решту апельсинів почистити від білих шкірок та кісточок та дрібно нарізати.

  4. Розтопити на сковороді олію з карамельним цукром, додати апельсини разом з соком, ретельно перемішати та готувати, поки соус почне гуснути.   В кінці на кілька секунд додати дольки апельсинів, які залишилися для оздоблення.

  5. Відварити шоколадну вермішель у великій кількості води  протягом 5 хвилин.

  6. Викласти вермішель в креманки, полити апельсиновим соусом. Оздобити десерт цілими апельсиновими дольками, шматочками апельсинової цедри, посипати цукровою пудрою та додати листочок розмарину. подавати теплим.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Шоколадна вермішель під соусом

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал