Шоколадна вермішель під соусом
Інгредієнти для приготування: Шоколадна вермішель під соусом
- Для вермішелі:
- борошно - 220 г,
- гіркий шоколад - 100 г,
- вода - 120 мл,
- мед - 60 г,
- дрібка солі,
- цукрова пудра та листочок розмарину - для оздоблення.
- Для соусу:
- апельсини - 3 шт.,
- карамельний цукор - 4 ст. ложки,
- олія - 1 ст. ложка.
Як приготувати Шоколадна вермішель під соусом
-
Розтопити мед в гарячій воді. Розтопити шоколад на водяній бані та поступово влити в борошно. Додати воду з медом, дрібку солі та замісити тісто для вермішелі. Якщо тісто занадто круто замішене, то залишити його в харчовій плівці на 30 хвилин.
-
Стіл чи стільницю присипати борошном та розкачати тісто товщиною в 1 мм. Нарізати тісто довгою тоненькою вермішеллю. Злегка підсушити вермішель. Каталог кухонь Львів
-
Для приготування соусу, апельсини почистити від шкірки. Залишити кілька дольок апельсина для оздоблення. Решту апельсинів почистити від білих шкірок та кісточок та дрібно нарізати.
-
Розтопити на сковороді олію з карамельним цукром, додати апельсини разом з соком, ретельно перемішати та готувати, поки соус почне гуснути. В кінці на кілька секунд додати дольки апельсинів, які залишилися для оздоблення.
-
Відварити шоколадну вермішель у великій кількості води протягом 5 хвилин.
-
Викласти вермішель в креманки, полити апельсиновим соусом. Оздобити десерт цілими апельсиновими дольками, шматочками апельсинової цедри, посипати цукровою пудрою та додати листочок розмарину. подавати теплим.
Це щось цікаве,неодбмінно попробую.