camcumgirls
Шоколадне морозиво з маскарпоне

Шоколадне морозиво з маскарпоне

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Шоколадне морозиво з маскарпоне

  • молоко: 350 мл
  • вершки 11%: 250 мл
  • жовтки: 4 шт.
  • маскарпоне: 250 г
  • шоколад (гіркий чи молочний): 150 г
  • коричневий цукор: 5 ст. ложок
  • какао-порошок: 5 ст. ложок

Як приготувати Шоколадне морозиво з маскарпоне

Готуємо так:

  1. Жовтки з’єднати з цукром, розтерти. Додати молоко і вершки, трохи збити віничком, до однорідної маси.
  2. Перелити масу в невелику каструлю чи миску, і поставити на водяну баню, готувати, помішуючи і не допускаючи закипання, приблизно 12 хвилин.
  3. Додати в теплу масу шматочки шоколаду і какао, злегка збиваючи масу віничком. У самому кінці додати маскарпоне і відразу зняти з вогню (як тільки сир розчиниться).
  4. Повністю охолодити, перелити у пластиковий контейнер і помістити в морозильну камеру на 5-6 годин. Перед подачею вийняти з холодильника, залишити на 20 хв. щоб трошки підтануло. Оздобити на свій смак.

Замість маскарпоне можна взяти звичайний кисломолочний сир та змішати з ванільним цукром.

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал