Шоколадний мус шантільї

Шоколадний мус шантільї

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4

Інгредієнти для приготування: Шоколадний мус шантільї

  • гіркий шоколад: 225 г
  • вода: 200 мл
  • тертий шоколад : для оздоблення

Як приготувати Шоколадний мус шантільї

Готуємо так:

  1. Шоколад розламати на шматочки і висипати в каструльку з водою. Нагріти на середньому вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення шоколаду.
  2. Підготувати дві посудини для подальшого збивання шоколаду – більшу і меншу (поки розтоплюється шоколад, ці посудини тримати в холодильнику).
  3. Перелити гарячий шоколадний розчин у меншу посудину, а в більшу накидати льоду і налити дуже холодної води. Опустити меншу посудину у більшу (так, щоб вода не потрапила у шоколадний розчин) і збивати шоколад, поки суміш не загусне і не стане подібною до збитих вершків.
  4. Готовий мус викласти у креманки, оздобити тертим шоколадом і відразу подавати до столу.

* Можна розчиняти шоколад  у воді й за допомогою мікрохвильовки. Але в обидвох випадках необхідно стежити, щоб водний розчин шоколаду під час нагрівання не почав кипіти.

* Обирайте шоколад високої якості, з високім вмістом тертого какао та какао-масла.

* Воду можна замінити кавою, м’ятним настоєм, соком тощо.

* Збивати шоколадну масу можна вінчиком чи міксером. Як правило, маса густіє за 5-7 хвилин. Проте якщо вона не збилася протягом 10-12 хвилин, потрібне додаткове охолодження. Помістіть посудину з масою на деякий час у морозилку, стежачи за тим, щоб маса охолодилася, але не замерзла, а тоді ще раз збийте.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал