Інгредієнти для приготування: Шведське імбирне печиво «Янголята»
- борошно - 375 г,
- цукор - 100 г,
- мед - 50 мл,
- вода - 50 мл,
- вершкове масло - 60 г,
- яйце - 1 шт.,
- кориця - 0,5 ст. ложки,
- мелений імбир - 1 ч. ложка,
- мелений кардамон - 1 ч. ложка,
- мелена гвоздика - 1/4 ч. ложки,
- сода - 1 ч. ложка,
- какао-порошок - 2 ч. ложки,
- глазур для прикраси.
Як приготувати Шведське імбирне печиво «Янголята»
- Цукор, мед і воду помістіть в каструлю, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Додайте вершкове масло і спеції, перемішайте, залиште на вогні поки не розтопиться масло. Охолодіть до кімнатної температури. Змішайте борошно з содою і какао. Додайте рідкі інгредієнти і злегка збите яйце. Замісіть тісто до гладенької маси. Надайте тісту форму кулі, щільно оберніть фольгою і поставте в холодильник на 24-48 годин.
- За 30 хвилин до випічки дістаньте тісто з холодильника. Розкачайте тісто тонким шаром на злегка посипаній борошном робочій поверхні і за допомогою формочок у вигляді ангелів виріжте печиво.
- Викладіть печиво на деко, покрите папером для випічки. Випікайте в духовці, при 180 ° С, близько 6 хвилин.
- Печиво охолодіть. Прикрасьте за допомогою глазурі у вигляді ангелів.
Залишити відповідь до Roxolana Pauk Скасувати відповідь
3 Відповіді до Шведське імбирне печиво «Янголята»
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Моєму сину дуже подобаються ласощі у вигляді різних фігурок, тому, думаю, і це печиво йому прийдеться до душі. В мене є всі потрібні інгредієнти окрім меленої гвоздики, але навряд чи її відсутність сильно зіпсує смак. З прикрасою самих фігурок доведеться трішки помучитись, але кінцевий результат того вартий)
Печиво, безперечно, дуже чудово виглядає, впевнена, що й на смак воно буде бездоганним, адже уклад тіста правильний.
Але мене бентежить думка про перспективу поїдання янгола, хоч і у вигляді випічки – здається, що це не дуже добре…Може краще зробити зірочки, місяць, квітки пуансеттії, рукавички, пташок…Це моя особиста думка – прошу на неї не ображатися 🙂
Ми з донечкою срекли печиво за цим рецептом- прянички вийшли дуууже смачні ( крім соди я ще додала 1 ч,л, порошку до печива). Записала цей рецепт до свого кулінарного зошита!