Інгредієнти для приготування: Шипшиновий мармелад
- шипшина: 2 кг
- цукор: 800 г
- цукрова пудра: 150-200 г
- апельсин: 1 шт.
Як приготувати Шипшиновий мармелад
Готуємо так:
1. Шипшину перебрати, почистити, видалити хвостики і варити у невеликій кількості води, поки шипшина не розм’якне. Відцідити рідину, перекласти шипшину в блендер і перетерти. Одержану масу пропустити крізь друшляк, а потім – через густе сито, щоб видалити насіння та ворсинки. Варити массу на невеликому вогні до загустіння, час від часу помішуючи і стежачи, щоб не почала підгоряти.
2. Апельсин обшпарити окропом, зрізати шкірку й нарізати її невеликими шматочками. Зварити їх в невеликій кількості води до м’якості.
3. Додати до шипшинової маси цукор і апельсинові шкірки і варити на невеликому вогні до готовності. Теплий мармелад розлити в банки і тримати їх два дні відкритими на сонці. Тоді насипати у кожну банку зверху шар цукрової пудри, звав’язати пергаментним папером і зберігати у прохолодному місці.
- Домашня тушонка
- Джем з персиків, апельсинів і грецьких горіхів
- Персиковий джем з ревенем та коньяком
- Сливово – абрикосове повидло
- Солянка з грибами