Шипшиновий мармелад

Шипшиновий мармелад

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Шипшиновий мармелад

  • шипшина: 2 кг
  • цукор: 800 г
  • цукрова пудра: 150-200 г
  • апельсин: 1 шт.

Як приготувати Шипшиновий мармелад

Готуємо так:

1. Шипшину перебрати, почистити, видалити хвостики і варити у невеликій кількості води, поки шипшина не розм’якне. Відцідити рідину, перекласти шипшину в блендер і перетерти. Одержану масу пропустити крізь друшляк, а потім – через густе сито, щоб видалити насіння та ворсинки. Варити массу на невеликому вогні до загустіння, час від часу помішуючи і стежачи, щоб не почала підгоряти.

2. Апельсин обшпарити окропом, зрізати шкірку й нарізати її невеликими шматочками. Зварити їх в невеликій кількості води до м’якості.

3. Додати до шипшинової маси цукор і апельсинові шкірки і варити на невеликому вогні до готовності. Теплий мармелад розлити в банки і тримати їх два дні відкритими на сонці. Тоді насипати у кожну банку зверху шар цукрової пудри, звав’язати пергаментним папером і зберігати у прохолодному місці.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал