Слива, маринована з розмарином

Слива, маринована з розмарином

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Дешево

Інгредієнти для приготування: Слива, маринована з розмарином

  • слива (тверда) - 1 кг (вага без кісточок),
  • вода - 350 мл,
  • сіль (не йодована і не морська) - 1/3 ч. ложки,
  • цукор - 100 г,
  • винний оцет - 50 мл,
  • розмарин (сухий або свіжий) - 1-2 гілочки довжиною 4-5 см.

Як приготувати Слива, маринована з розмарином

  1. Сливу вимийте, розріжте навпіл, кісточки видаліть, зважте, щоб вийшов 1 кг.

  2. Половинки слив залиште на плоскій поверхні на 10-15 хвилин, а потім складіть в чисті сухі банки, в кожну банку покладіть по гілочці розмарину.

  3. Кришки вимийте, залийте окропом і залиште на деякий час.

  4. У воду всипте цукор, сіль, розмішайте, доведіть до кипіння і до розчинення цукру і солі. Потім влийте оцет, повторно закип’ятіть, відразу зніміть з вогню і розлийте по банках. Закатайте кришками, переверніть і остудіть.

    Слива, маринована з розмарином відмінно поєднується з сиром, м’ясом, птицею, особливо дичиною. Замість розмарину можна додати гвоздику – приблизно по 5 шт. на 1 кг слив, або бадьян – по 1 зірочці на банку.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал