Сливове варення з грецькими горіхами і коньяком

Сливове варення з грецькими горіхами і коньяком

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Сливове варення з грецькими горіхами і коньяком

  • сливи (темні, без кісточок, половинками) : 600 г.
  • цукор: 500 г.
  • грецькі горіхи: 150 г.
  • вода: 100 мл
  • коньяк: 5-6 ст. ложок
  • лимонний сік (свіжий): 2 ст. ложки

Як приготувати Сливове варення з грецькими горіхами і коньяком

Готуємо так:

  1. Половинки слив покласти в катрулю і посипати цукром. Залишити настоятися на 2-3 години. Тоді долити воду і поставити на вогонь. Помішуючи, довести до кипіння. Опісля зменшити вогонь до мінімуму і варити 5 хвилин, постійно помішуючи. Зняти варення з вогню, накрити каструлю марлею чи кухонним рушником і залишити на ніч.
  2. Додати до варення половинки чи четвертинки грецьких горіхів, перемішати поставити на вогонь і довести до кипіння. Тоді вогонь зменшити і знову варити 5 хвилин при постійному помішуванні. Додати лимонний сік і варити ще 2 хвилини. Виключити вогонь і дати варенню постояти 5 хвилин, тоді влити коньяк, добре перемішати і розкласти варення у теплі стерилізовані банки. Закатати кришками, перевернути догори дном, тепло закутати і залишити до повного охолодження.

 

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал