Смажений рис з квасолею та креветками
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
2
Час приготування:
50 min
Інгредієнти для приготування: Смажений рис з квасолею та креветками
- креветки середнього розміру: 250 г
- довгозернистий рис: 200 г
- стручкова квасоля: 70 г
- цибуля шалот: 2 шт.
- часник: 2-5 зубців
- перець чілі: 1 шт.
- олія: 2 ст. ложки
- цукровий пісок: ½ ч. ложки
- креветкова паста: ½ ч. ложки
- сіль, чорний мелений перець: за смаком
Як приготувати Смажений рис з квасолею та креветками
Готуємо так:
- Рис варити в підсоленій воді протягом 20 хвилин і охолодити його.
- Почистити та помити перець чілі, часник та цибулю шалот. Помістити їх в блендер, додати креветкову пасту і подрібнити до однорідної консистенції. Влити в кінці трохи олії та перемішати.
- Розігріти в сковороді олію і обсмажувати на слабенькому вогні приготовану пряну масу до появи яскраво відчутного запаху приблизно протягом 5 хвилин. Зняти з вогню.
- Креветки почистити, помити і порізати дрібними шматочками. Квасолю помити і порізати шматочками завдовжки 2-3 см. Оренда спецтехніки Львів
- У сковороду зі спеціями викласти креветки, посолити і поперчити за смаком. Додати до маси цукор і, помішуючи, обсмажувати протягом двох хвилин.
- Викласти в сковорідку рис, перемішати та обсмажувати ще 5-6 хвилин. Подавати до столу гарячим.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
- Часникове картопляне пюре
- Запечена спаржа з соусом
- Закуска-гарнір «Дует грибів і цукіні»
- Цвітна капуста під гірчичною шубкою
- Бринза запечена з овочами