Смажений рис з квасолею та креветками

Смажений рис з квасолею та креветками

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 2
Час приготування: 50 min

Інгредієнти для приготування: Смажений рис з квасолею та креветками

  • креветки середнього розміру: 250 г
  • довгозернистий рис: 200 г
  • стручкова квасоля: 70 г
  • цибуля шалот: 2 шт.
  • часник: 2-5 зубців
  • перець чілі: 1 шт.
  • олія: 2 ст. ложки
  • цукровий пісок: ½ ч. ложки
  • креветкова паста: ½ ч. ложки
  • сіль, чорний мелений перець: за смаком

Як приготувати Смажений рис з квасолею та креветками

Готуємо так:

  1. Рис варити в підсоленій воді протягом 20 хвилин і охолодити його.
  2. Почистити та помити перець чілі, часник та цибулю шалот. Помістити їх в блендер, додати креветкову пасту і подрібнити до однорідної консистенції. Влити в кінці трохи олії та перемішати.
  3. Розігріти в сковороді олію і обсмажувати на слабенькому вогні приготовану пряну масу  до появи яскраво відчутного запаху приблизно протягом 5 хвилин. Зняти з вогню.
  4. Креветки почистити, помити  і порізати дрібними шматочками. Квасолю помити і порізати шматочками завдовжки 2-3 см. Оренда спецтехніки Львів
  5. У сковороду зі спеціями викласти креветки, посолити і поперчити за смаком. Додати до маси цукор і, помішуючи, обсмажувати протягом двох хвилин.
  6. Викласти в сковорідку рис, перемішати та обсмажувати ще 5-6 хвилин. Подавати до столу гарячим.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал