Інгредієнти для приготування: Солодка піца з пармезаном
- Для тіста:
- борошно - 125 г,
- дріжджі свіжі - 8 г,
- оливкова олія - 0,25 ст. ложки,
- сіль - 1,5 щіпки,
- вода кип'ячена - 60 мл.
- Для начинки:
- курага - 60 г,
- чорнослив - 60 г,
- виноград кишмиш - 70 г,
- мед - 0,5 ст. ложки,
- пармезан - 40 г.
Як приготувати Солодка піца з пармезаном
-
Дріжджі залийте водою, всипте 2 ст. ложки борошна, перемішайте. Приготовану опару залиште на 20 хвилин. Борошно, що залишилося насипте на робочу, зробіть заглиблення, в центр якого насипте сіль. Вилийте на сіль опару. Акуратно замішуйте тісто, поступово підмішуючи в нього борошно, яке лежить навколо, влийте воду, що залишилася. У ще липке тісто влийте оливкову олію і продовжуйте місити. З тіста сформуйте кулю і розкатайте в пласт діаметром 24-26 см.
-
Змастіть тісто рідким медом (зручно це робити силіконовим пензликом).
-
Вимиті і висушені чорнослив і курагу наріжте дрібними шматочками і викладіть на заготовку для піци. Вимитий і висушений виноград також викладіть на тісто для піци.
-
Пармезан поріжте тонкими пластинами (зручно за допомогою спеціального ножа або картоплечистки), викладіть на піцу, рівномірно розподіляючи по діаметру.
-
Запікайте при температурі 200 °C 15 хвилин. Готову піцу подавайте з келихом вина.
Вдале поєднання інгредієнтів в начинці робить піцу ароматною, пікантною і вишуканою. Виноград використовуйте солодкий, невеликий, без кісточок. Пармезан можна замінити на інший твердий сир з насиченим молочним смаком.
-
Гаряча закуска в беконі
-
Хлібний салат з яйцями пашот
-
Йогуртово-желейний десерт з ягодами
-
Салат «Хрум-хрум»
-
Пиріг з джемом