Солодка піца з пармезаном

Солодка піца з пармезаном

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 5

Інгредієнти для приготування: Солодка піца з пармезаном

  • Для тіста:
  • борошно - 125 г,
  • дріжджі свіжі - 8 г,
  • оливкова олія - 0,25 ст. ложки,
  • сіль - 1,5 щіпки,
  • вода кип'ячена - 60 мл.
  • Для начинки:
  • курага - 60 г,
  • чорнослив - 60 г,
  • виноград кишмиш - 70 г,
  • мед - 0,5 ст. ложки,
  • пармезан - 40 г.

Як приготувати Солодка піца з пармезаном

  1. Дріжджі залийте водою, всипте 2 ст. ложки борошна, перемішайте. Приготовану опару залиште на 20 хвилин. Борошно, що залишилося насипте на робочу, зробіть заглиблення,  в центр якого насипте сіль. Вилийте на сіль опару. Акуратно замішуйте тісто, поступово підмішуючи в нього борошно, яке лежить навколо, влийте воду, що залишилася. У ще липке тісто влийте оливкову олію і продовжуйте місити. З тіста сформуйте кулю і розкатайте в пласт діаметром 24-26 см.

  2. Змастіть тісто рідким медом (зручно це робити силіконовим пензликом).

  3. Вимиті і висушені чорнослив і курагу наріжте дрібними шматочками і викладіть на заготовку для піци. Вимитий і висушений виноград також викладіть на тісто для піци.

  4. Пармезан поріжте тонкими пластинами (зручно за допомогою спеціального ножа або картоплечистки), викладіть на піцу, рівномірно розподіляючи по діаметру.

  5. Запікайте при температурі 200 °C 15 хвилин. Готову піцу подавайте з келихом вина.

 Вдале поєднання інгредієнтів в начинці робить піцу ароматною, пікантною і вишуканою. Виноград використовуйте солодкий, невеликий, без кісточок. Пармезан можна замінити на інший твердий сир з насиченим молочним смаком.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал