Солодкі заливні яйця

Солодкі заливні яйця

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 10 min

Інгредієнти для приготування: Солодкі заливні яйця

  • яйця: 6 шт.
  • сік чи компот: 200 мл
  • желатин: 3-4 ст. ложки
  • будь-які ягоди: 6 ч. ложок
  • м’ята: 6 листочків
  • цукор: за смаком

Як приготувати Солодкі заливні яйця

Готуємо так:

  1. Желатин розвести згідно інструкції на упаковці. Яйця помити, зробити невеличкий отвір в шкарлупі та вилити білок та жовток (вони не знадобляться, потрібна тільки шкарлупа).  Помити шкарлупу в середині теплою водою з содою для дезінфекції.
  2. Желатин довести до кипіння. В сік чи компот додати цукор за бажанням. Вилити желатин, перемішати до однорідності.
  3. Шкарлупу поставити в лоток чи на підставку для яєць, в середину покласти по листочку м’яти, по 1 ч. ложці ягід, залити соком з желатином. Поставити в холодильник на 8-10 годин. Потім шкарлупу почистити.

* Сік чи компот краще брати світлий, щоб ягоди в яйцях просвічувалися – так ця страва виглядатиме гарніше.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Солодкі заливні яйця

  1. Дуже оригінальний рецепт! Треба спробувати приготувати на Великдень. До нас саме приїде моя сестра з племінником – думаю, малому сподобаються такі заливні яєчка!

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал