Сьомга під журавлиновим соусом

Сьомга під журавлиновим соусом

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 2

Інгредієнти для приготування: Сьомга під журавлиновим соусом

  • сьомга (стейки) - 2 шт.,
  • соєвий соус - 1 ст. ложка,
  • оливкова олія - 1 ст. ложка,
  • французька гірчиця - 1 ст. ложка,
  • морська сіль з травами за смаком.
  • Для журавлинового соусу:
  • журавлина - 200 г,
  • вершкове масло - 50 г,
  • мед - 2 ст. ложки,
  • цибуля - 1 шт.,
  • апельсин - 1 шт.,
  • червоний перець - 0,25 ч. ложки,
  • сіль - дрібка.

Як приготувати Сьомга під журавлиновим соусом

  1. Стейки сьомги промийте під проточною водою і викладіть на паперові рушники. Добре промокніть. Змішайте гірчицю, соєвий соус і оливкову олію, натріть стейки, викладіть у форму і залиште на 15-20 хвилин.
  2. Посипте стейки морською сіллю з травами і поставте в розігріту до 200 °С духовку на 15 хвилин.
  3. Цибулю поріжте кубиками і обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. З апельсинів вичавити сік, попередньо знявши цедру. У сотейник до цибулі додайте журавлину, апельсинову цедру, сік і мед. Закрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин на повільному вогні. Потім кришку зніміть і варіть, помішуючи, 7 хвилин.
  4. Соус протріть через сито і додайте червоний перець і сіль за смаком. Подавайте рибу зі соусом.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал