Способи подачі салатів до 8 березня
Опубліковано 20/02/2013
Приготований і красиво оформлений салат зазвичай подають на святковий стіл в спеціальному посуді або на великому глибокому блюді. Однак існують і інші, оригінальніші способи подачі салатів, про які нам особливо цікаво дізнатись на передодні 8 березня.
Сервірування на зелених салатних листках
Порцію салату кладуть на цілий красивий лист зеленого салату, покладений на порційну тарілку. Прикрашають салат листочками зелені і яскравими, контрастними за кольором овочами. Салат подають на стіл відразу після приготування. Рецепт салату «Ромашки для коханої» з таким способом подачі читайте тут.
Спосіб подачі салату – «раковини» з капустяного листя
Дуже красиві «раковини» з невеликих акуратних листочків салатної білої або червоної капусти. Їх можна зробити як великими, так і зовсім маленькими, підібравши потрібне за розміром листя. «Раковини» наповнюють приготовленим салатом і з’їдають його разом з «посудом».
«Трубочки» з капустяного листя
У обварених окропом м’яких капустяних листків зрізають потовщену частину. Згортають листя «трубочками» і наповнюють салатом. Подають такий салат, уклавши «трубочки» на блюдо або відразу на порційні тарілки. Цікавий спосіб подачі салату до 8 березня, чи не так?
«Човники» з огірків або бананів
Огірки розрізають уздовж навпіл, видаляють насіння, злегка зрізають їх нижню сторону, наповнюють салатом і прикрашають. Великі огірки попередньо нарізають на шматки і оформляють кожен у вигляді човника. Такі ж «човники» можна зробити з бананів. тут
Спосіб подачі салату до 8 березня – кошички з болгарського перцю
У стручків болгарського перцю відрізають верхівку, видаляють насіння і наповнюють салатом. Перці викладають у салатник і прикрашають. За бажанням стручки перців можна злегка припекти на гарячій сковороді.
Кошики для фруктових салатів
З шкірки апельсинів, мандаринів або грейпфрутів приготувати кошики. Наповнити їх салатом з ягід та дрібно нарізаних фруктів. Зверху злегка посипати цукровою пудрою і прикрасити кольоровими ягодами (журавлина, чорна смородина, агрус). Рецепт фруктового салату в апельсинових чашечках читайте тут.
Тарталетки
Тарталетки – це заздалегідь приготовлені невеликі кошички з тіста, які наповнюють різними салатами, заправленими соусами і пряними приправами. Їдять салати разом з тарталетками. Для приготування тарталеток знадобляться маленькі формочки з гофрованими краями. Пісочне або листкове тісто тонко розкачують, викладають ним формочки, випікають до готовності, дають охолонути і наповнюють салатом. Прикрашають гілочками зелені.
Спосіб подачі салату в креманках
Приготованим салатом наповнюють порційні скляні креманки і прикрашають салат зеленню. Ефектно виглядають порційні салати-коктейлі в скляних креманках, інгредієнти яких укладають шарами.
Салат у кошечку з сиру
Для приготування такого кошечку, твердий сир труть на крупній тертці та висипають на сковорідку. Повільно нагрівають на слабкому вогні. Як тільки сир почне танути – знімають сковорідку з вогню. Сирний коржик знімають зі сковороди та викладають на перевернутий стакан, змащений олією. Надають сиру потрібної форми кошечка. Наповнюють сирні кошики салатом безпосередньо перед подачею на стіл. Рецепт салату у сирних кошечках «Кошички з інжиром та прошутто» шукайте тут.
КАкая красивая подача, на праздничный стол обязательно воспользуюсь советами