Святковий кекс «Новорічний аромат»

Святковий кекс «Новорічний аромат»

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8

Інгредієнти для приготування: Святковий кекс «Новорічний аромат»

  • борошно - 450-500 г,
  • цукор - 200 г,
  • вершкове масло - 120 г + для змащування кексів,
  • яйця - 2 шт.,
  • домашній сир - 250 г,
  • цукати - 100 г,
  • родзинки - 100 г,
  • сушена журавлина (або вишня) - 50 г,
  • мигдаль - 100 г,
  • ром (лікер або коньяк) - 2 ст. ложки,
  • розпушувач тіста - 1 пакетик,
  • кардамон, кориця, ванілін за смаком,
  • цукрова пудра для посипання.

Як приготувати Святковий кекс «Новорічний аромат»

  1. Розм’якшене масло збийте з цукром, поступово додаючи яйця.
  2. У миску з масляною сумішшю всипте цукати, родзинки, сушену вишню, спеції, крупно подрібнені горіхи, сир і ром, перемішайте.
  3. Борошно з розпушувачем просійте в миску з масляною сумішшю і цукатами і замісіть круте тісто.
  4. Тісто викладіть в застелену пергаментом форму.
  5. Випікайте в нагрітій до 170 °C духовці протягом 40 хвилин.
  6. Гарячий кекс з сиром та цукатами змастіть вершковим маслом і посипте цукровою пудрою.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Відповіді до Святковий кекс «Новорічний аромат»

  1. Я вже спробувала цей рецепт, щоб визначитися з новорічним меню.
    Кекс вийшов пухкий, рум’яний і ароматний. Не надто солодкий і смачний. Добре витримані пропорції інгрідієнтів. Цукати додали кексу барвистості й пікантної нотки. Правда я додала замість кардамону трохи имбиру. Зверху просто посипала цукровою пудрою.

  2. Приготувала по цьому рецепту, вийшло дуже смачно, не сухий, але ось я трохи менше додавала цукру, оскільки перший раз вийшов сильно солодкий! Смачний і ароматний, діти в основному їли з чаєм на сніданок! Я б ще додала трохи кориці для ароматності і смаку. Відмінний і простий дуже рецепт.

  3. Приготувала по цьому рецепту, все вийшло дуже смачно, не сухий, але ось я трохи менше додавала цукру, оскільки перший раз вийшов сильно солодкий! Смачний і ароматний, діти в основному їли з чаєм на сніданок! Я б ще додала трохи кориці для ароматності і смаку. Відмінний і простий дуже рецепт.Спасибі велике.

  4. Ще один рецептик до моєї новорічної скарбнички.
    Єдине щоб я все таки додала до рецепту, так це сметанку. Вона надасть пухкості та м’якості тісту, створить гарні “дірочки” у кексі. А також сметана взагалі робить страви з тіста більш “вологими”, вони довше не черствіють та бережуть свій неповторний смак!

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал