
Свинина в лимонно-медовій карамелі з кедровими горіхами
Інгредієнти для приготування: Свинина в лимонно-медовій карамелі з кедровими горіхами
- свинина - 500 г,
- лимон - 1 шт.,
- кедрові горіхи (очищені) - 25-30 г,
- мед - 1 ст. ложка,
- оливкова олія - 3 ст. ложки,
- сіль, чорний мелений перець, зелень петрушки - за смаком.
Як приготувати Свинина в лимонно-медовій карамелі з кедровими горіхами
-
Свинину помийте, зріжте зайвий жир, обсушіть, м’ясо поріжте скибочками завтовшки 1 см. Скибочки м’яса відбийте, поклавши між двома шарами харчової плівки. Відбите м’ясо поріжте невеликими брусочками.
-
Лимон вимийте, облийте окропом, обсушіть, цедру лимона натріть на дрібній тертці (не зачіпаючи білий шар), лимон розріжте навпіл, видавіть з половинок сік.
-
Петрушку вимийте, обсушіть, відріжте довгі стебла, зелень розберіть на листочки або дрібно поріжте.
-
У сковороді розігрійте оливкову олію, обсмажте брусочки свинини на середньому вогні, помішуючи, до готовності. Наприкінці смаження м’ясо посоліть і поперчіть.
-
Викладіть свинину зі сковороди. У сковороду додайте сік і цедру лимона, мед, кедрові горіхи, збільште вогонь і готуйте карамель, помішуючи, 2-3 хвилини, щоб горіхи злегка зарум’янилися, а карамель загусла.
-
М’ясо перекладіть в сковороду, перемішайте з карамеллю і готуйте ще хвилину, постійно помішуючи.
-
Подавайте свинину в карамелі гарячою, посипавши зеленню петрушки, з пастою або сумішшю дикого і білого рису.
-
Різдвяна гуска з яблуками та апельсинами
-
Риба, запечена в лаваші
-
Картопляна запіканка з грибами
-
Запіканка з броколі і цвітної капусти
-
Куряча грудка з виноградом у білому вині