Свинина, запечена з яблуками і пюре

Свинина, запечена з яблуками і пюре

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6

Інгредієнти для приготування: Свинина, запечена з яблуками і пюре

  • свиняча лопатка (одним шматком) - 1,3 кг,
  • картопля - 800 г,
  • яблука (зелені) - 3 шт.,
  • жовтки 2 яєць,
  • сир - для посипання,
  • вершкове масло - для пюре і смаження,
  • олія - для форми,
  • майоран, чебрець, сіль, чорний мелений перець - за смаком.

Як приготувати Свинина, запечена з яблуками і пюре

  1. М’ясо перев’яжіть кулінарною ниткою, натріть сумішшю спецій і покладіть у змащену олією форму, накрийте фольгою. Запікайте при температурі 180 °С 40-50 хвилин. М’ясо остудіть, видаліть нитки, поріжте свинину скибочками, товщиною приблизно 1-1,5 см.

  2. Картоплю відваріть і приготуйте картопляне пюре. Остудіть і змішайте зі злегка збитими жовтками. Посоліть, поперчіть, додайте вершкове масло.

  3. На вершковому маслі обсмажте порізані скибочками яблука.

  4. Викладіть картоплю по краях форми. У центр покладіть свинину, чергуючи з яблуками. Посипте тертим сиром. Запікайте 15-20 хвилин при 200 °С.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал