
Свинина, запечена з яблуками і пюре
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
6
Інгредієнти для приготування: Свинина, запечена з яблуками і пюре
- свиняча лопатка (одним шматком) - 1,3 кг,
- картопля - 800 г,
- яблука (зелені) - 3 шт.,
- жовтки 2 яєць,
- сир - для посипання,
- вершкове масло - для пюре і смаження,
- олія - для форми,
- майоран, чебрець, сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Як приготувати Свинина, запечена з яблуками і пюре
-
М’ясо перев’яжіть кулінарною ниткою, натріть сумішшю спецій і покладіть у змащену олією форму, накрийте фольгою. Запікайте при температурі 180 °С 40-50 хвилин. М’ясо остудіть, видаліть нитки, поріжте свинину скибочками, товщиною приблизно 1-1,5 см.
-
Картоплю відваріть і приготуйте картопляне пюре. Остудіть і змішайте зі злегка збитими жовтками. Посоліть, поперчіть, додайте вершкове масло.
-
На вершковому маслі обсмажте порізані скибочками яблука.
-
Викладіть картоплю по краях форми. У центр покладіть свинину, чергуючи з яблуками. Посипте тертим сиром. Запікайте 15-20 хвилин при 200 °С.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
-
Житні оладки з грушами та медовим маслом
-
Оладки з яйцем і зеленою цибулею
-
Новорічна м’ясна куля
-
Омлет зі сьомгою
-
Макарони, запечені з овочами, яйцями та сиром