Сирні корзинки з ананасами і куркою

Сирні корзинки з ананасами і куркою

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 60 min

Інгредієнти для приготування: Сирні корзинки з ананасами і куркою

  • куряче філе – 350 г,
  • консервовані ананаси – 300 г,
  • майонез – 150 г,
  • часник – 1 зубчик,
  • твердий сир – 250 г,
  • сіль за смаком,
  • петрушка для оздоблення.

Як приготувати Сирні корзинки з ананасами і куркою

1. Куряче філе зварити у підсоленій воді і порізати на шматочки. Ананаси також порізати на маленькі шматочки. Змішати ананаси з куркою (трошки ананасів залишити для оздоблення), заправити майонезом і додати пропущений через прес часник, якщо потрібно, досолити і старанно перемішати.

2. Сир порізати тоненькими пластинками. Нагріти  духовку до 150°С, викласти сирні пластинки  на антипригарну форму й поставити в духовку. Коли сир трохи нагріється і стане м’яким, акуратно широкою лопаткою взяти пластинки сиру і кожну обгорнути навколо келиха. Поставити в холодильник на 15 хвилин.

3. Коли пластинки сиру трохи затверднуть, зняти їх із келихів і доформувати квіточки, вигинаючи пелюстки. Наповнити сирні корзинки начинкою і викласти на тарілку. Прикрасити квіточки шматочками ананасів і зеленню петрушки.

4. Готуючи сирні корзинки, треба ретельно стежити, щоб сир не почав плавитися, а тільки став пластичним. Щоб усі квітки були однаковими, можна купити вже порізаний сир – тоді пластинки матимуть однаковий розмір і товщину.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал