camcumgirls
Сирний малай

Сирний малай

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8

Інгредієнти для приготування: Сирний малай

  • сир: 150 г.
  • кукурудзяне борошно «Безглютен»: 100 г.
  • яйця: 4 шт.
  • цукор: 150 г
  • сметана (переконайтесь, що вона не містить глютен): 100 г.
  • цедра 1/2 лимона
  • родзинки: 75 г

Як приготувати Сирний малай

Готуємо так:

  1. Духовку розігріти до 190 ºС. Форму змазати маслом та присипати борошном. Родзинки обдати кипятком.
  2. Сир протерти через сито. Яйця розділити на жовтки та білкиЖовтки збити зі 100 г цукру доки суміш не збільшиться в обємі та не стане світлою. Додати протертий сир, перемішати. Влитии сметану, додати цедру, перемішати. Просіяти на поверхню тіста частину борошна, вмішати в тісто. Повторити так декілька разів, доки все борошно не буде вмішане в тісто. Залишити тісто на 30 хв. при кімнатній температурі.
  3. Збити білки. Коли масса буде виглядати як піна, додайте 50 г цукру, що залишилися., продовжуючи збивати. Збивайте до мяких піків.
  4. В тісто додати родзинки, перемішати. Додати ¼ збитих білків в тісто, перемішати. Решту білків додавати в тісто частинами, перемішуючи згори вниз, щоб білки поєдналися з тістом.
  5. Перелити тісто в форму, розрівняти поверхню. Випікати 45 хв. до золотисто–коричневого кольору. 

 

Автор рецепту: Рецепт надано Українською Спілкою Целіакії. Рубрику веде лікар-дієтолог, президент Української Спілки Целіакії Ольга Наумова
Категорія: Безглютен

Мітки:

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал