Тартар з буряка

Тартар з буряка

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 45 min

Інгредієнти для приготування: Тартар з буряка

  • червоний буряк – 3 шт.,
  • бальзамічний оцет – 3 ст. ложки,
  • подрібнені грецькі горіхи – 0,5 склянки ,
  • фета або бринза – 170 г,
  • кленовий сироп – 1/4 чашки,
  • оливкова олія – 2 ст. ложки,
  • рукола – 2,5 чашки,
  • невелика дрібка каєнського перцю – за смаком
  • сіль і перець – за смаком

Як приготувати Тартар з буряка

 Готуємо так:

1. Помийте і зваріть буряк у невеликій кількості підсоленої води до готовності. Остудіть і почистіть. Наріжте дуже дрібними кубиками.

2. Полийте буряк бальзамічним оцтом і оливковою олією. Приправте сіллю і перцем за смаком.

3. Покладіть подрібнені горіхи в сотейник. Підсмажте на середньому вогні протягом 4-5 хвилин. Коли горіхи обсмажаться, додайте кленовий сироп і трохи кайенского перцю, помішуйте, поки сироп не почне закипати. Варіть сироп 1-2 хвилини, поки більша частина рідини не випарується. Зніміть сотейник з вогню. Дайте горіхам остигнути і розбийте їх на маленькі зацукровані шматочки.

4. Візьміть 6 сервірувальних тарілок. Промийте і обсушіть листя руколи, покладіть жменьку руколи на кожну тарілку. Котли на дровах

5. Поставте на руколу формочку для тартару (або паперовий циліндр потрібного діаметру). Викладіть частину буряка на рукколу – близько 1/2 чашки в кожну тарілку.

6. Посипте розкришеним козячим сиром або сиром фета – близько 2 столових ложок на порцію.

7. Посипте зверху по 1 столовій ложці горіхових цукатів.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Тартар з буряка

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал