Террін “Філадельфія”

Террін “Філадельфія”

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Вище середнього
Кількість порцій: 8
Час приготування: 20 min

Інгредієнти для приготування: Террін “Філадельфія”

  • сир Філадельфія: 800 г
  • сир голландський: 250 г
  • помідори в'ялені (в олії): 100 г
  • грецькі горіхи: 75 г
  • зелена цибуля: 1 пучок
  • томатна паста: 2 ст. ложки
  • паприка та білий мелений перець: за смаком

Як приготувати Террін “Філадельфія”

Готуємо так:

  1. Грецькі горіхи дрібно нарізати і підсмажити на сухій сковороді. Зелену цибулю помити, обсушити і дрібно нарізати (залишити кілька пір’їн для оздоблення). З в’ялених помідорів злити олію і теж їх дрібно порізати. Голландський сир порізати тонкими великими шматками потрібно 7-8 шматочків).
  2. Сир Філадельфію розділити на дві рівні частини. До однієї додати грецькі горіхи, зелену цибулю та білий мелений перець і ретельно перемішати, до іншої – в’ялені помідори, томатну пасту та паприку, і теж перемішати.
  3. Форму застелити харчовою плівкою і викласти в неї шматочки голландського сиру так, щоб кожен наступний шматок злегка накривав попередній (2-3 шматочки залишити).
  4. Викласти у форму суміш Філадельфії з горіхами та цибулею, розрівняти, викласти зверху суміш Філадельфії з в’яленими помідорами, теж розрівняти, і накрити рештою шматочків голландського сиру. Закрити террін зверху харчовою плівкою і покласти в холодильник щонайменше на дві години, а краще – на ніч.
  5. Охолоджений террін перевернути на тарілку і зняти форму та харчову плівку. Оздобити зеленою цибулею та помідорами чері.

* Замість Філадельфії можна взяти будь-який вершковий жирний сир, а голландський сир краще придбати вже нарізаний тонкими пластинками.

* Якщо у вас немає спеціальної півкруглої продовгуватої форми, можна приготувати террін у формі для кекса – тоді він буде чотирикутним. А можна зробити форму з дволітрової пластикової пляшки, розрізавши її поздовж навпіл.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал