ТОП-5 рецептів смузі
Опубліковано 11/03/2014
Цей напій стає все більш популярним з кожним днем. Вже майже кожен ресторан, кожне кафе можуть запропонувати вам кілька видів смузі. Багато хто вважає, що це просто коктейль чи сік, але це не зовсім так. Смузі – це напій зі свіжих овочів, фруктів чи ягід, що збивають у блендері з льодом. Перевага його в тому, що для нього використовують лише свіжі інгредієнти, жодних консервантів, барвників… Тому цей напій – справжня вітамінна бомба! Крім того, смузі, на відміну від фруктового соку, більш густий. Смузі – це найкращий напій на сніданок. Адже він подарує заряд бадьорості та збагатить вас вітамінами.
Які бувають смузі
Рецептів смузі є безліч. Умовно можна поділити їх усі на такі види:
– з молоком і молочними продуктами (бувають ситними, легкими, солодкими, нейтральними, не готуються з дуже кислими інгредієнтами);
– освіжаючі (їх готують без цукру, змішуючи солодкі і кислі продукти);
– дуже холодні (з льодом);
– овочеві (подаються в якості легкої вечері або швидкого обіду);
– фруктові, фруктово-ягідні;
– змішані.
Насправді ви можете брати будь-які фрукти на ваш смак (або овочі, з яких витискають сік) та змішувати, експериментувати зі смаками. А ми пропонуємо вам ТОП-5 рецептів смузі, які дуже легко приготувати на сніданок, обід чи вечерю!
Банановий смузі
Вам потрібно:
банан,
жменя ягід на ваш смак (краще за все підходить полуниця),
склянка йогурту,
півсклянки апельсинового соку.
Готувати так:
Скласти усі інгредієнти у блендер та збити до однорідної маси. Краще за все брати питний йогурт без ароматичних добавок. Якщо смузі вийде занадто густий, розбавте апельсиновим соком.
Ягідний смузі
Вам потрібно:
1 склянка ягід на ваш смак (краще суміш різних),
½ склянки кефіру,
мед за смаком,
одне яблуко.
Готувати так:
Яблуко почистити, порізати. Скласти у чашу блендера яблуко, ягоди, кефір та мед, збити до однорідної маси.
Персиковий смузі
Вам потрібно:
2 соковиті персики,
півсклянки апельсинового соку,
колотий лід,
жменя малини.
Готувати так:
Скласти усе у блендер та змішати до однорідності.
Буряковий смузі
Вам потрібно:
один буряк середнього розміру,
два яблука,
4 см кореня імбиру,
лимонний сік.
Готувати так:
Яблука, буряк та імбир почистити, порізати. Скласти в чашу блендера, додати трошки лимонного соку. Збити до утворення піни. За бажанням можна також додавати лід.
Морквяний смузі
Вам потрібно:
2-3 морквини,
2 яблука,
1 апельсин,
півсклянки яблучного соку.
Готувати так:
Моркву, яблука та апельсин почистити, скласти у блендер, додати сік та збити до однорідності.
- Великодні прикраси своїми руками – баранчик зі солоного тіста
- Новорічний стіл. Їжа у вигляді ялинки
- Як економити час на кухні?
- Як приготувати смачний бульйон
- ТОП-6 маринадів для м’яса та риби