ТОП-6 маринадів для м’яса та риби
Опубліковано 03/04/2014
Весна та літо – час, коли хочеться вибратися на природу, відпочити від буденності. А жодна поїздка на природу не обходиться без смачненького, точніше, без шашлику! Представляємо вашій увазі ТОП-6 маринадів для шашлику, м’яса та риби. Завдяки ним ви без проблем замаринуєте м’яко чи рибку та посмажите на мангалі чи грилі смачну страву!
Маринад для м’яса з вином
Вам потрібно:
червоне сухе вино – ¾ л,
виноградний оцет – ½ склянки,
морква – 2-3 шт.,
цибуля – 2-3 шт.,
часник – 3 зубчики,
лавровий лист – 2 шт.,
гвоздика – 2 шт.,
кмин – ½ ч. ложки,
мелений духмяний перець – ½ ч. ложки,
сіль за смаком.
Готувати так:
1. Цибулю та моркву почистити і дрібно нарізати. Часник почистити і розтерти з сіллю.
2. Змішати вином з оцтом, додати моркву, цибулю, часник, прянощі та сіль.
3. Варити маринад на невеликому вогні, доки він не зменшиться в об’ємі на 1/3. Після цього маринад охолодити. Підходить цей маринад для шашлику та м’яса.
Маринад для м’яса з квасу з медом
Вам потрібно:
хлібний квас – ½ л,
холодна кип’ячена вода – ½ л,
мед – 3 ст. ложки,
цибуля ріпчаста – 3 ст. ложки.
Готувати так:
1. Мед розчинити у невеликій кількості води. Цибулю почистити і дрібно порізати.
2. Змішати мед, воду, квас та цибулю. Можна використовувати цей маринад для шашлику та овочів. За бажанням до цього маринаду можна додати корицю, гвоздику, імбир, яблука.
Часниковий маринад для шашлику
Вам потрібно:
червоне вино – 1 л,
вода – 1 л,
оцет – 1 склянка,
часник – 3 головки,
морква – 1 шт.,
корінь селери – ½ шт.,
лавровий лист – 2 шт.,
чорний перець горошком – 15 шт.,
духмяний перець – 15 шт.,
сіль за смаком.
1. Моркву та селеру почистити і дрібно нарізати. Змішати вино, воду та оцет і залити овочі. Додати чорний перець горошком, духмяний перець та лавровий лист, посолити і варити на маленькому вогні 10-15 хвилин.
2. Часник почистити, дрібно нарізати й додати в маринад. Відразу зняти з вогню й охолодити. Залити м’ясо охолодженим маринадом.
Читайте також: рецепти шашлику на будь-який смак.
Чайний маринад для м’яса
Вам потрібно:
окріп – 2 склянки,
чай чорний – 25 г,
цибуля – 2-3 шт
чорний мелений перець – 1 ч. ложка,
мелене насіння коріандру – 1 ч. ложка,
сіль за смаком..
Готувати так:
1. Чай запарити окропом і дати настоятися 10-15 хвилин, а опісля процідити. Цибулю почистити, нарізати кружальцями чи пів кружальцями.
2. Змішати перець, мелене насіння коріандру та дрібку солі. Натерти цією сумішшю м’ясо. Тоді додати до м’яса цибулю і продовжувати все розтирати так, щоб цибуля пустила сік.
3. Залити все охолодженим чаєм і залишити маринуватися в холодильнику на 4 години.
Лимонний маринад для риби
Вам потрібно:
біле сухе вино – 1/8 л,
оливкова олія – 8 ст. ложок,
свіжий лимонний сік – 4 ст. ложки,
терта лимона цедра – 1 ст. ложка,
цибуля ріпчаста (невелика) – 1 шт.,
морська сіль за смаком.
Готувати так:
Цибулю почистити і дрібно нарізати. Змішати всі інгредієнти і замаринувати рибу на 1-2 години.
Читайте також: Рецепти страв для пікніку
Трав’яний маринад для риби
Вам потрібно:
оливкова олія – 100 мл,
кріп – пів пучка,
лавровий лист – 2 шт.,
чабер – 1 ч. ложка,
розмарин – 1 ч. ложка,
душиця – 1 ч. ложка,
чебрець – 1 ч. ложка,
сіль за смаком.
Готувати так:
Змішати всі трави й натерти ними рибу. Тоді додати лавровий лист, олію, злегка посолити й залишити маринуватися на півтори-дві години.
Тепер, коли ви знаєте, як готувати маринад для м’яса, маринад для риби і шашлику, ви можете сміливо збирати друзів на пікнік! Смачного!
- Вечірка в стилі фондю
- Правила прийому їжі
- Весна на великодньому столі. Як прикрасити святкові страви
- Увага конкурс: Залиш коментар – отримай приз
- Що готують на Святвечір