Торт «Кришталевий»

Торт «Кришталевий»

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Торт «Кришталевий»

  • Для тіста:
  • борошно - 375 г,
  • трояндовий сироп - 250 мл,
  • яблучне пюре - 250 г,
  • олія - 100 мл + для каструлі,
  • розпушувач - 10 г.
  • Для крему:
  • вершковий сир - 600 г,
  • цукрова пудра - 100 г,
  • ванільний або полуничний екстракт - 1 ч. ложка.
  • Для желе:
  • трояндовий сироп - 150 мл,
  • вода - 350 мл,
  • агар-агар (натуральний рослинний желатин) - 1 ч. ложка (з гіркою).

Як приготувати Торт «Кришталевий»

  1. Всі інгредієнти для тіста перемішайте, викладіть в каструлю для мультиварки, змащену олією. Готуйте в режимі «Випічка» 55 хвилин. Остудіть і розріжте на два коржі.
  2. Приготуйте желе. Змішайте сироп з водою, додайте агар-агар, доведіть суміш до кипіння, кип’ятіть 2 хвилини, зніміть з вогню, перелийте в неглибоку форму, остудіть. Застигле желе вийміть з форми, наріжте дрібними кубиками.
  3. Приготуйте крем. Вершковий сир розітріть з цукровою пудрою, додайте екстракт, перемішайте.
  4. Зберіть торт. Половину крему викладіть на корж, розрівняйте, накрийте другим коржем. Верх і боки торта обмажте кремом, прикрасьте кубиками желе. Поставте в холодильник на 1-2 години.

Желе для цього торта можна приготувати з будь-якого сиропу, а також морсу, соку, чаю, каркаде. У бісквіт замість рожевого сиропу можна додати кленовий сироп.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал