camcumgirls
Торт-суші

Торт-суші

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 120 min

Інгредієнти для приготування: Торт-суші

  • водорості норі: 2 листи
  • круглий рис: 1 склянка
  • лосось слабосолений: 300 г.
  • огірки : 1-2 шт.
  • соєвий соус: 4 ст. ложки
  • паста Васабі за смаком, сир "Філадельфія" та маринований імбир для оздоблення.

Як приготувати Торт-суші

Готуємо так:

  1. Форму застелити харчовою плівкою і викласти в неї два листи норі. За допомогою пензлика змочити їх злегка водою.
  2. Рис помити і зварити. Рибу порізати невеликими шматками. Огріки почистити і нарізати тоненькими пластинками повздовж. Соєвий соус змішати з невеликою кількістю пасти Васабі.
  3. Викласти у форму на водорості половину рису, тоді – лосось. Поверх риби викласти огірки і полити їх сумішшю соєвого соусу з Васабі. Зверху викласти решту рису і накрити двома листами водоростей. Краї водоростей загорнути і з’єднати, повністю огорнувши ними тортик. Покласти торт-суші на годину в холодильник.
  4. Взяти блюдо, на якому буде подаватися торт-суші, накрити ним форму з тортом і обережно перевернути. Обережно зняти харчову плівку і поправити водорості. Якщо вони десь розірвалися і утворилася дірка, відрізати шматочок водоростей і зробити “латку”, “приліпивши” водорості за допомогою води.
  5. Прикрасити торт-суші квіточками з сиру “Філадельфія” та маринованого імбиру.

* Сир “Філадельфія” можна замінити будь-яким іншим вершковим сиром.

* Найкраще скористатися для приготування торта-суші силіконовою формою для торта.

* Приготувати слабосолену рибу можна й вдома. Для цього свіже або морожене філе риби треба натерти сумішшю солі і цукру і збризнути лимонним соком (на пів кілограма риби – 2 ст. ложки солі, 1 ст. ложка цукру та 1-2 ст. лимонного соку). Загорнути рибу у харчову плівку і залишити на ніч у холодильнику.

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал