Торт з чорносливом та вершками

Торт з чорносливом та вершками

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8
Час приготування: 75 min

Інгредієнти для приготування: Торт з чорносливом та вершками

  • чорнослив без кісточок: 0,5 кг
  • борошно: 1 склянка
  • цукор: 1 склянка
  • вершкове масло : 125 г
  • сливове варення : 100 г
  • молоко: 100 мл
  • яйця: 2 шт.
  • порошок до печива: 1 пакетик
  • збиті вершки: для оздоблення

Як приготувати Торт з чорносливом та вершками

Готуємо так:

  1. Чорнослив без кісточок залити окропом та залишити розмокати на пів години. Коли чорнослив розмокне, порізати його навпіл та дати підсохнути.
  2. ¾ масла та ¾ склянки цукру збити міксером. Додати порошок для печива та ще раз збити. Борошно просіяти. Тоді поступово додати яйця, молоко та просіяне борошно. Збити міксером до однорідної консистенції.
  3. Змішати решту цукру та масла, викласти їх в форму, в якій випікатиметься торт та покласти в розігріту до 180ºС духовку на кілька хвилин.  Періодично помішувати масло з цукром, розподіляючи його по всій формі. Коли суміш масла з цукром розтопиться та набуде золотистого кольору, одразу витягнути форму з духовки. Оренда комерційних приміщень Львів
  4. У форму з розтопленою карамеллю викласти чорнослив, зверху змастити сливовим варенням. На чорнослив з варенням вилити тісто та випікати в розігрітій до температури 180ºС духовці протягом 30 хвилин.
  5. Витягнути торт з духовки, дати йому трохи остигнути, а тоді викласти торт на тарілку, перевернувши деко. Оздобити збитими вершками.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал