Тортик “Вітраж”

Тортик “Вітраж”

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8
Час приготування: 70 min

Інгредієнти для приготування: Тортик “Вітраж”

  • желе в пакетах різних кольорів: 3-4 шт.
  • банани: 3 шт.
  • крекер солодкий: 100 г
  • сметана: півсклянки
  • цукор: півсклянки
  • вода: 150 мл
  • лимонний сік : 2 ч. ложки
  • желатин: 1, 5 ст. ложки

Як приготувати Тортик “Вітраж”

Готуємо так:

1. Приготувати желе згідно з інструкцією на упакуванні (желе кожного кольору готувати окремо). Коли желе повністю застигне, порізати його на шматочки довільної форми.

2. Желатин залити водою і залишити на півгодини. Тоді нагрівати на маленькому вогні до повного розчинення. Змішати сметану, цукор та розчинений охолоджений желатин.

4. Банани почистити, нарізати кружальцями й збризнути лимонним соком. Крекери поламати.

3. Форму застелити харчовою плівкою, викласти впереміж желе різних кольорів. Поверх желе викласти банани, а тоді – крекер. Залити все сметаною з желатином і поставити в холодильник до повного застигання.

4. Коли тортик повністю застигне, обережно перевернути форму так, щоб желе було зверху, і зняти плівку.

* Окрім бананів, можна використати і інші фрукти – ківі, полуниці, вишні тощо. Сметану можна замінити йогуртом, підсолодивши його за смаком.

* Щоб тортик легше відділявся від харчової плівки, її можна змастити розтопленим вершковим маслом або горіховою олією.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Тортик “Вітраж”

  1. Дякую за рецептик!Тортик классссс! Трохи змінила…замість сметани додала вершки,та калорійно, другого разу желе з молоком ,ваніллю,цукор трохи,було дуже смачно!Також робила з різними фруктами в залежності, які желе мала, щоб підсилити смак ( ківі, ананас, вишня) .Єдине хвилювання -як відстане від форми,бо трохи затекло під харчову плівку і так і застигло…Ну це справа досвіду!

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал