Трояндове варення

Трояндове варення

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Трояндове варення

  • пелюстки чайних троянд - 1 кг,
  • цукровий пісок - 1-1,2 кг,
  • вода для сиропу - 1,25 склянки,
  • лимонна кислота - 1,5 ч. ложки,
  • вода для пелюсток - 1,5-2 л.

Як приготувати Трояндове варення

  1. Пелюстки троянд переберіть, розкладіть на рушник і залиште на ніч.

  2. На наступний ранок промийте пелюстки в холодній воді. Перекладіть пелюстки в сито і дайте воді стекти. Частинами перекладіть пелюстки в миску, кожен шар посипаючи лимонною кислотою.

  3. Закип’ятіть 1,5-2 л води і вилийте її на пелюстки. Накрийте миску кришкою і залиште на 7-8 годин.

  4. Візьміть пелюстки частинами в руки і стисніть в колобки, відіжміть воду.

  5. У каструлі розведіть цукор з 1,25 склянки води.

  6. Чистими ножицями поріжте колобки з пелюстками на невеликі шматочки. Коли сироп закипить, висипте порізані пелюстки в каструлю і розмішайте. Закип’ятіть, потім знизьте вогонь до середнього і варіть варення 20-30 хвилин. Варення готове, коли воно потемніє і сироп загусне.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал