
Цацикі грецький соус
Опубліковано 26/03/2013
Цацікі (варіанти – дзадзікі, tzatziki) – це грецький соус, приготований на основі натурального йогурту, часто з козячого або овечого молока. Щоб приготувати цей соус, йогурт проціджують через марлю, щоб його консистенція досягла максимальної густини. Найбільш характерною є сметаноподібна консистенція. У йогурт додають трохи часнику, натертий на тертку огірок (сік віджимають), трохи оливкової олії, сіль, перець. Як правило, заправляють зеленню (петрушка, кріп або м’ята), можна додати і трохи лимонного соку. Цацікі використовують як доповнення або соус-діп з овочевими та м’ясними закусками. В європейських країнах цей соус використовують як додаток до літнього барбекю. Як соус на основі йогурту, в здоровому харчуванні соус цацікі є заміною майонезу і прекрасно підходить для приготування різноманітних рецептів.
-
Маскарпоне
-
Вустерський соус
-
Ганаш
-
Тамаринд спеції
-
Китайські пельмені