Інгредієнти для приготування: Цукерки «М’який грильяж». Кулінарний рецепт
- мед - 0,5 склянки,
- цукор - 1 склянка,
- какао - 2 ст. ложки (без верху),
- грецькі горіхи (очищені) - 300 г,
- лимонна кислота - 1/3 ч. ложки,
- вершкове масло (кімнатної температури) - 100 г,
- гіркий шоколад - 300 г.
Як приготувати Цукерки «М’який грильяж». Кулінарний рецепт
-
У каструлі змішайте мед, цукор, какао і горіхи.
-
Поставте каструлю на маленький вогонь і варіть до закипання, помішуючи, щоб не пригоріло.
-
Після того як маса в каструлі закипить – варіть ще 10-15 хвилин, постійно помішуючи.
-
Зніміть з вогню, додайте лимонну кислоту, перемішайте.
-
Додайте вершкове масло, перемішайте.
-
Остудіть і поставте в холодильник на 1,5-2 години до повного охолодження.
-
З приготованої маси мокрими руками скатайте цукерки і поставте в холодильник на 1 годину.
-
Шоколад розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовці.
-
Цукерки по черзі наколіть на зубочистку і обмокніть у шоколаді. Викладіть цукерки на дошку і залиште на 5 хвилин. Поставте в холодильник до повного застигання шоколаду. Потім оберніть в папір і зберігайте в холодильнику.
За бажанням, цукерки «М’який грильяж» можна прикрасити за допомогою білої глазурі, мелених горіхів або тертих сухарів.
-
Марципаново-фісташкове морозиво
-
Козинаки
-
Різдвяні цукерки «Тростини»
-
Вишні у винному желе
-
Варення з апельсинової цедри