Варення з груші з маком

Варення з груші з маком

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4

Інгредієнти для приготування: Варення з груші з маком

  • груші: 750 г.
  • цукор: 200 г.
  • мак: 1 ст. ложка
  • сік 1 лимона

Як приготувати Варення з груші з маком

Готуємо так:

  1. Груші порізати кубиками, скласти в каструлю, полити лимонним соком, засипати цукром і відставити на 1-2 години (доки груші не пустять сік, а цукор майже розчиниться).
  2. Поставити каструлю на вогонь, довести груші до кипіння, зменшити вогонь і варити 15-20 хв., акуратно помішуючи і знімаючи піну
  3. Половину варення подрібнити за допомогою блендера, а половину залишити шматочками.
  4. Насіння маку обсмажити на сухій сковороді, потовкти у ступці. Повернути варення на вогонь, додати мак, варити 5-10 хв. або до бажаної густини, весь час помішуючи. Розлити варення в стерилізовані банки.

 

 

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал